Obama sur på bonusar

Arg Obama

Flera gånger under den gångna veckan har USA:s president Obama förklarat sitt missnöje med de gigantiska bonusar som betalts ut trots finanskrisen. Igår sade han i ett tal att hans administration är redo att sjösätta en plan för att frigöra kapital åt kreditmarknaden och se till att privatpersoner får lägre bolåneräntor. ”Snart kommer regeringen att tillkännage en strategi som skall få till ett normalt kreditflöde till företag och familjer” – sade Barack Obama vidare.

Obama uttryckte sig skarpt och visade på stor upprördhet över att företag som delvis bidragit till att världen befinner sig i en djup recession ändå har betalt ut 18,4 miljarder dollar i bonusar. Under nästa vecka kommer David Axelrod, Obamas senior advisor att ”ha en del att säga om bonusar”. Axelrod sade igår att de inte kan förbjuda bonusar, men begränsa ersättningen till dessa företag. Det kommer att bli andra regler för de återstående 350 miljarder dollar som skall betalas ut.

För vår del (ur tradingsynpunkt) brukar inte regleringar och begränsningar mottas positivt, vilket kan sätta press på börserna när reglerna offentliggörs. Personligen tycker jag att det är moraliskt förkastligt att dränera företag på pengar som bara är konstruktioner.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar