Obama-effekten

obamaeffektenHela januari månad pratades om Obama-effekten och hur mycket börsen skulle dra uppåt ”tack vare Obama”. ..

Jag fick på pälsen av några läsare i november när jag sade vad jag tyckte om Obamas planer, men jag frågar mig mer och mer vilken politisk ideologi Mr. Obama företräder. Resultatet av det som hittills åstadkommits tyder på en misstro mot att kapitalismen fungerar, varför omger han sig med människor som till stor del skapat denna finansiella krasch, genom att låta människor som inte borde bo i hus låna för 0% ränta, är det smart? Nej, så klart inte.

Här har ni USA/Obamas budgetunderskott i realtid (liten nypa salt, men ändå):


 

Vad gör Obama nu då?
Jo, den gamla Clinton-administrationen är åter på plats och skall försöka ”rädda ekonomin på Clintonskt vis”. Kommer det att lyckas, nej nu skapas nya, om möjligt ännu större bubblor för framtiden att ta hand om. Ett budgetunderskott som fullstänigt håller på att svämma över alla bredder.

Obama menar att det inte går att agera efter hur aktiemarknaden reagerar, som han sade till Storbritanniens premiärminister Gordon Brown häromdagen, den som bryr sig om börsen kommer att driva en långsiktigt felaktig strategi, fortsatte obama.

Obama påtalade helt riktigt att det inte är förvånande att marknaden tar stryk och att värderingen av bolagen nu är så låg att det kan vara en bra affär att köpa aktier på lång sikt… – Var det inte just precis aktiemarknaden man inte skulle bry sig om…
Sens moral: – Det är bättre att hålla munnen stängd och låta folk tro att du är en idiot, än att öppna munnen och undanröja alla tvivel.

Mona Sahlin vill nu göra som Obama (oväntat…), och väljer att desperat använda sig av samma reklambyrå, paniken börjar sprida sig i den rödgröna soppan – lite kul trots allt. Läs mer i Sydsvenskan.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar