Nyheter i korthet tisdag den 10:e mars 2009

Vanligt inlägg kommer om en halvtimme…

HÖGRE SKATT PÅ KOLDIOXID OCH DIESEL.
Regeringen föreslår i den kommande klimatpropositionen en höjd skatt på koldioxid och diesel. Samtidigt föreslås att fordonsskatten slopas för miljöbilar de fem första åren. (DN)

FLER NYEMISSIONER TROR INVESTOR.
Vi har inte sett slutet på nyemissionerna. Investor väntar sig fler nyemissioner i krisens spår, och då är det ofta bättre att vara tidigt ute, säger Investors vd Börje Ekholm. (DI)

LUFTHANSA KÖPER INTE SAS.
Lufthansa anser att det krävs en mycket större konsolidering bland flygbolagen i Europa, men anser samtidigt inte att man har något behov att köpa SAS. (DI)

INTRUMS VD ÄR LUGN ÖVER KUNDFORDRINGARNA.
Lars Wollung ny VD på Intrum är inte orolig över kundfordringarna, trots att det har blivit svårare att driva in skulder. Han ser heller inga problem för
bolaget att finansiera sig. (DI)

FLER SÄGER UPP SIG A-KASSA.
Fler och fler använder sig av den så kallade 75-dagarsreglen i a-
kassan. Detta innebär att fler nu säger upp sig från sina deltidsjobb för att bli ”heltidsarbetslös” med a-kassa istället. (Ekot)

KRONFALL.
Kronan har fortsatt sin kräftgång och har försvagats mer än de flesta andra valutor. Stora investerare väljer i kristider stora valutor. (DN)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar