Min blogg är en vinstmaskin

Statistiken som presenteras på DN.se idag om de mest besökta proffsbloggarna säger ganska mycket om människor, kanske mest ungdomar.

I DN läser Vi att Blondinbella inte tjänar 300.000 – 400.000 som hon tidigare sagt utan 7.000 kronor i månaden. Varken hennes pappa eller Blondinbella verkar förstå varför… Personligen tycker jag att detta förstärker varumärket ”Blondinbella” för det är väl vad hon egentligen är, hon förstår helt enkelt inte bättre.

Bland mest besökta proffsbloggar finns inte en enda blogg om ekonomi, mat, humor, politik, sport, hälsa, utbildning, miljö, bilar, IT eller juridik.

Alla de ledande bloggarna, förutom privatbloggen Daily Mobile handlar om mode, självupptagna människor och anspelningar på sex.

Jag har länge funderat på varför innehållet i dagstidningar, framförallt kvällspressen mer och mer liknar gamla dagars veckotidningar och TV-tablån i stort sett bara visar program som skall förstärka folks otillfredställelse. Det handlar om att folk är för tjocka, inte klarar att laga mat, inte är nöjda med det hus eller kropp de bor i, inte kommer överens med grannarna eller klarar av att ta hand om sin egen ekonomi.

Något måste jag ha missat. Jag har alltid trott att människor som saknar något på insidan i form av antingen självförtroende eller intelligens måste kompensera det med utsmyckningar i olika former på utsidan. Men alla kan ju inte ha fel, felet borde ligga hos minoriteten och det är bevisligen där undertecknad befinner sig.

När man nu läser vad svenska folket är intresserade av förstår jag att det är jag som är annorlunda. Konstigt, jag har alltid trott att jag var ”definitionen på en normalsvensk”, men ack så fel jag haft.

Vad får egentligen de som läser dessa egobloggar ut av att följa hur andra lever? Hur kan det vara lockande att mer än en gång titta på småtjejer som putar med munnen framför spegeln samtidigt som de filmar med mobilen.

Jag har oxå annonsintäkter från min blogg, runt 300-400 kronor i månaden, det innebär 3 öre per besökare. Jag lägger ungefär 3 timmar per dag på bloggandet, det innebär en timpeng på nästan 4 kronor. Det är inte de stora inkomsterna man bli rik på – det är de små utgifterna. Ställer jag mina inkomster per besökare i relation till Blondinbellas är min blogg rena vinstmaskinen. Jag tjänar ju nästa dubbelt så mycket på varje besökare!

Läs även: De mest besökta proffsbloggarna (DN), Blondinbellas pappa tycker det är ruttet (DN), Inte mycket (AB), Blondinbella ingen vinstmaskin (DN)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar