Medlem i facket – eller miljonär

Det är fortfarande många som väljer att leva knapert och varje månad för att kunna avstå mellan 500-1000 kronor i fackföreningsavgifter.  Vad är det facket kan hjälpa den enskilde medlemmen med? Ärligt talat är det inte mycket. Ibland väljer ett fackförbund att visa sig tuffa och blockera en småföretagare med en anställd för att att ingen av de vill skriva på ett kollektivavtal, en annan gång tar de ut medlemmar i strejk. Metoderna är både primitiva och verkningslösa. Resultatet blir oftast betydligt sämre än de som väljer att avstå från fackligt medlemsskap, det är inget vidare betyg, men inte desto mindre är det verkligheten. Många kommer väl ihåg sjuksköterskestrejken som till slut landade på en sämre affär än det erbjudande som arbetsgivaren från början föreslog.

Facket har inga juridiska rättigheter och alla arbetsrättsliga förmåner, löner, anställningstrygghet och så vidare gäller alla, oavsett medlemskap i facket eller ej.

Genom att betala LO-topparnas och det ”partiets” dyra drift betalar varje medlem så pass mycket pengar att de genom att gå ur facket skulle kunna vara miljonärer efter ungefär 15-25 år.  Med en sisådär avkastning på 10 procent blir alla miljonärer på 25 år. Hur då undrar du säkert? Det är mycket enkelt, gör så här:

  • Spara regelbundet, varje månad samma belopp som fackföreningsavgiften i aktier med hög direktavkastning.
  • Titta inte åt fonder, de ger dålig avkastning och går inte att sälja snabbt om börsen rasar.
  • Lyssna inte på analytiker, rådgivare och banker. Kör ditt eget race.
  • När den långa trenden vänder nedåt säljs aktierna av. Trendens riktning kan ni följa på min eller någon annans blogg.
  • Exempel på långsiktiga aktier med bra utdelning; Industrivärlden (56,75), Sandvik (53,00), Hennes & Mauritz (333,00), Volvo (48,80), Alfa Laval (68,50), KappAhl (25,40) och Boliden (47,90).

Se till att ta ditt första steg mot att bli miljonär – gå ut ur facket och ta hand om din egen ekonomi!

Länkade sidor:  SvD, Vilken soppa, Sahlin utan hårdvaluta, DN, Kommunal höjer A-kassan, Så satte facket sprätt på 40 miljoner av medlemmarnas pengar, Expressen, Aftonbladet, Wanjas ödesmöte avbröts, hon avgår.


Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar