Laddar för spännande rörelse

sthlm 160415NEW YORK: LUGNT MED FINANS I TOPP, 3D PRINTARE RUSADE, S&P OFÖR

STOCKHOLM (Direkt) Efter de senaste dagarnas rally syntes en lugnare stämning på Wall Street, som stängde torsdagshandeln kring nollan.

En bankrapport hjälpte indexen samtidigt som oljan backade lätt vilket höll tillbaka börsen.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till 17.925. S&P 500 var oförändrat vid 2.082, vilket innebar tredje dagen i följd utan minusnotering. Tekniktunga Nasdaq Composite var oförändrad vid 4.945.

Omkring 740 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade drygt 1.500 miljoner aktier omsatts.

”Det är nu upp till bevis för marknaden efter den senaste tidens rally, i termer av kvartalsrapporter. Just nu är det vänta och se. Min känsla är att vi kan få en överraskning på uppsidan, men vi får se”, sade Michael Mussio, chef vid Fulton Breakfield, till Bloomberg News.

Bankerna, som ligger tidigt i rapportsäsongen, har hittills fått positiva mottaganden på börsen där JP Morgan gick starkt i onsdags.

I torsdagens rapportskörd presenterade Bank of America ett justerat resultat per aktie som var marginellt sämre än väntat. USA:s näst största bank ser dock mer utrymme för kostnadsbesparingar, vilket sannolikt bidrog till att lyfta aktien 2,5 procent. Rörelsen gav bränsle till den indextunga finanssektorn som var bäst presterande inom S&P500.

På temat rapporter klättrade Delta Airlines drygt 1 procent efter ett resultat som var högre än väntat. Lägre bränslepriser motverkade svagare efterfrågan, visade rapporten.

Bank of America Merrill Lynch har höjt sin rekommendation för 3D-printertillverkaren 3D Systems till köp, från tidigare underperform. Aktien rusade 10 procent.

Sämre gick det för Seagate Technology som rasade 20 procent, sedan hårddisktillverkaren rapporterat preliminära intäkter för det tredje kvartalet. Konkurrenten Western Digital drogs med i fallet med minus 6 procent.

Avslutningsvis rusade Synaptics, konkurrent till Fingerprint, drygt 7 procent. Bolaget uppges försöka få till stånd ett uppköp av kinesiska investerare efter en tids buddiskussioner.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 1,77 procent.


 

Stockholmsbörsen igår: Igår skrev jag: ”Den fortsättnings- och vändningsformation som vi bjöds på för en vecka sedan fortfarande gäller och den bekräftades i onsdags.”

Torsdagen blev en skvalpig tillställning med en dragning nedåt strax efter öppningen och strax de sista timmarnas handel. Stängningen vid 1384,1 motsvarade en nedgång med 0,6 procent.

Den senaste veckan har vi haft två kraftiga impulser och sedan pausformationer. En första varningssignal för att en vändning kan vara förestående får vi om marubozulinjen (mittlinjen) på en lång kraftig impulsstapel punkteras och en andra varningssignal om mitten på den senaste impulsrörelsen punkteras. Inför fredagen håller vi med andra ord koll på att inte dagen börjar handlas under 1382 (impact blev gårdagens lägsta) och sentimentet för den senaste veckan som vi hittar vid 1364. En rekyl ner mot 1364 där köparna kommer tillbaks är alltså köpvärd medan en veckostängning under den nivån skulle vara mycket negativ.

Volymen igår var lägre än i onsdags och 4 procent under det dagsliga snittet för de senaste tre månaderna. På medellång sikt är volymbalansen negativ, vilket innebär att volymen i snitt är större under de dagar då indexet faller vilket indikerar att de stora elefanterna inte ackumulerar aktier för tillfället.


 

Nyhetsbyrån Direkt:

RAPPORTER

FIRST NORTH
– Diadrom Holding, Vicore Pharma

ÖVRIGA NORDEN
– Elisa (kl 7.30)

ÖVRIGA UTLÄNDSKA
– Citigroup (kl 14.00)

STÄMMOR
– Akelius, Orexo

BÖRSSTATISTIK
– Clas Ohlson: presenterar försäljningssiffror för mars kl 7.00
– Fordon: Acea presenterar registreringssiffror för personbilar i Europa kl 8.00

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– Ecoclime Comfort Ceilings: anmälningstid i riktad publik nyemission avslutas
– Gripen Oil & Gas: sista dag för handel på Aktietorget inför avnotering
– Gullberg & Jansson: anmälningstid i nyemission avslutas
– Karo Pharma: förlängd anmälningstid i nyemission avslutas
– Moretime: anmälningstid i nyemission avslutas
– Parans Solar Lightning: anmälningstid i nyemission avslutas
– WNT Research: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 29/4)

EXKLUSIVE UTDELNING
– Meda (2:50 kr), Orkla (2:50 nok), Ratos (3:25 kr), Saab (5:00 kr), SCA (5:75 kr), Sweco (3:50 kr)

MAKROSTATISTIK
– Kina: industriproduktion, detaljhandel, fasta investeringar mars kl 4.00
– Kina: BNP 1 kv kl 4.00
– Svensk Handel: handelsbarometer kl 6.00
– Japan: industriproduktion (def) februari kl 6.30
– Finland: BNP-indikatorn februari kl 8.00
– EMU: handelsbalans februari kl 11.00
– USA: Empire Manufacturing Index april kl 14.30
– USA: industriproduktion, kapacitetsutnyttjande mars kl 15.15
– USA: Michigan-index (prel) april kl 16.00

CENTRALBANKER
– Fed: Charles Evans, Fed-chef i Chicago, talar om ekonomi och penningpolitik kl 18.30

MAKRO ÖVRIGT
– G20: presskonferens kl 19.15


 

USA-börsen igår: Igår skrev jag: ”Cykelindikatorn noteras kring 68 och det innebär att vi ska vara försiktiga med att ta nya positioner för uppgång kring nuvarande nivå.”

Torsdagen blev en skvalpig dag med små rörelser mellan 2078 och 2088. Stängningen vid 2082,78 skedde på samma nivå som i onsdags.

Det har egentligen inte hänt något tekniskt sedan igår morse. I dagsgrafen bjöds vi alltså på en doji som är en avvaktande formation när den sker efter en impuls. I de flesta fall är det bra att avvakta utbrottet från dojins högsta och lägsta men inte sällan krävs det ytterligare någon dag innan utbrottet blir värt att följa.

Volymen igår var lägre än i onsdags och hela 25 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Alla sektorer stängde på plus igår. Bästa sektorer igår blev defensida telekom och hälsovård medan basråvaror och kraftbolag gick sämst. Det var dock små rörelser och ger ingen indikation på om glaset håller på att fyllas eller inte. VIX föll med knapp 1 procent till 13,7 vilket innebär att placerarkollektivet räknar med rörelser mellan 2165 och 2000 den närmaste månaden.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar