Köpläge!

Småsparararna handlar som aldrig förr på både Nordnet och Avanza läser vi i en artikel i DI den 10/8 klockan 14:30. ”Nu har man alltså fått småspararna att agera så att de stora elefanterna har någon att sälja till…”

Jan Dinkelspiel anser i en artikel i Affärsvärlden att man skall köpa aktier nu (om man har råd tillägger han) 2011-08-10.

Christer Gardell är inte främmande för att föra in ytterligare regleringar för att som han säger ”styra upp handeln”. Han anser att marknaden är ett monster som ingen förstår. Är glidande medelvärde, primärtrender och dödskors helt nya begrepp för Gardell? Kanske en grundkurs i teknisk analys skulle vara på sin plats… AFV, SvD

Nu har man alltså hittat fler aktörer som söker köpare till innehav man behöver göra sig av med…

I fredags kunde vi läsa att det bara var småsparare som överreagerade och sålde aktier. DI

Enligt en artikel i Dagens Industri säger Shanthi Nair, global aktiestrateg på Nomura kl 10:00 tisdagen den 9/8-2011 att det nu är läge att köpa aktier. Vid början av förra finanskrisen var det Christer Gardell på Cevian som var omslagspojke i Dagens Industri och var och varannan dag bidrog med det ena köptipset efter det andra genom uttalanden som: ”Börsen kan inte bli billigare”, ”Volvo står i 200 kronor innan 2008 års utgång”, ”Hedgefonder förstör börsen”. mm. DI

En artikel på samma tema (som detta inlägg då jag delar hans syn på börsen) hittar du hos bloggrannen Cornucopia.

När detta skrivs har börsen fallit från plus 2,6 procent och i var och varannan nättidning var det köprekommendationer. Just nu har börsen fallit och noteras på minus 0,8 procent.

Grattis och lycka till alla fyndköpare!

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar