Jag, Mona och Thomas är oroliga

Jag tycker synd om Thomas Östros är orolig och ledsen över regeringens politik och den klyfta som skapas i samhället. Ökade jobbavdrag och sänkt skatt för förvärsarbete leder till ökad arbetslöshet i Sverige säger Thomas Östros i riksdagens budgetdebatt.

Regeringens politik har gjort Sverige svagare och orsakar nu massarbetslöshet. Socialdemokraterna vill istället att det skall löna sig att arbeta och att det i pensionen skall synas att man jobbat ett långt och strävsamt liv, ett rättvisare skattesystem helt enkelt säger Thomas Östros.

Tre års orättvisa skattesänkningar har gjort Sverige svagare, enligt min kompis Thomas Östros – där hör ni!

Genom högre skatter och en modern a-kassa kommer vi socialdemokrater att skapa fler jobb och utbildningsplatser som Toomas sade i sitt tal. Varje arbetad timme är viktig avslutade Thomas Östros sitt tal.

”Jag, som nybliven sosse och Mona” vill att staten skall hjälpa Koenigsegg och de miljardärer som står bakom köpet av Saab, men utan att satsa mer än priset för vad det kostar att ”tanka en Saab”, resten tycker Christian von Koenigsegg, undertecknad,  den ”ekonomiske” talesmannen Thomas Östros, Mona Sahlin och Saab-facket att regeringen skall skjuta till.  Så går väl lönsamma och konstruktiva företagsaffärer till, det tycker i alla fall de fackföreningskamrater jag pratat med nu på morgonen.

Som nybliven Socialdemokrat, jag blev ju det i fredags som uppmärksamma läsare noterat,  är det med en illa dold stolthet jag hör Thomas skaldera ut slagorden som kommer få väljarna att välja rätt till hösten. ”Bättre än Mona på parkeringen, än Saab i regeringen”, eller hur var det nu (citat av ”L”, se kommentarerna tidigare idag).  Heja Toomuch!

Att föra en ansvarsfull politik där de som har råd att betala skatt, för det är tufft, det har Mona lärt mig, bara det inte drabbar Mona eller Mig, är bland det viktigaste som finns. Det finns inget bättre incitament än rejäla skatter för att skapa nya riktiga jobb inom den offentliga sektorn.

Tillväxt skapas genom höjda ersättningar till sjuka, arbetslösa och offentligt anställda, de privatanställda varslas ju bara hela tiden, de kan man inte lita på. Det känns bra tycker jag för privata företag skapar bara en massa kapitalister och risken finns att grannen startar ett företag och tjänar mer än jag som går och stämplar.

Thomas och Mona, nu behöver Ni inte längre vara oroliga. Tillsammans vinner vi valet, höjer skatterna så att pensionärer och de som saknar jobb hjälper oss att skapa den välfärd som vi så väl behöver efter de tre åren av vanstyre. Det är ju helt otroligt hur alliansen har lyckats köra Sverige så djupt i botten att det skapats en global ekonomisk kris utan motstycke.

Som min kompis Mona skulle sagt – Gratis är gott!

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar