Hur långvarig blir Yellenimpulsen?

sammanfattningNEW YORK: CENTRALBANKSGLÄDJE PÅ BÖRSEN, S&P +1,1%

STOCKHOLM (Direkt) Federal Reserve lämnade som väntat ränta oförändrad och aktiemarknaderna klättrade brant från oförändrade nivåer, särskilt i samband med Janet Yellens presskonferens.

Dow Jones Industrials steg 0,9 procent till nivån 18.294, och Nasdaq stängde 1 procent högre vid 5.295. S&P 500 avslutade dagen efter en uppgång om 1,1 procent till 2.163.

Omsättningen på NYSE var nästan 19 procent under 20-dagarssnittet, medan omsättningen på Nasdaq var nästan 5 procent över 20-dagarssnittet.

Federal Reserve lämnade som väntat styrräntan oförändrad på onsdagskvällen. Argumenten för höjning har stärkts menar Fed, men beslutet blev ändå att invänta ytterligare bevis på fortsatta framsteg.

Tidigare på onsdagen hade Bank of Japan höjt humöret både på aktie- och råvarumarknaderna med beskedet om en rad åtaganden för att ge stöd åt ekonomin.

Priset på WTI-olja steg omkring 3 procent och energibolagssektorn i S&P 500 steg 2,1 procent. Exxon och Chevron steg 0,9 respektive 2 procent.

Metall- och gruvbolagssegmentet avancerade 5,2 procent.

Vore det inte för Wells Fargo nedgång om 1,6 procent hade banksegmentet också hört till vinnarna. Övriga storbanker avancerade med 0,3-0,8 procent.

Microsoft steg 1,7 procent. Bolagets styrelse har initierat ett nytt återköpsprogram. Samtidigt meddelades att kvartalsutdelningen höjs med lite mer än 8 procent.

Telekomjättarna AT&T och Verizon steg med 1,5 respektive 1,2 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var 3 punkter lägre vid 1,65 procent.


 

Stockholmsbörsen: Igår skrev jag: ”Tisdagen inleddes positivt men föll tillbaks och effektuerade till slut en bearish harami cross, som dock inte är bekräftad ännu.”

Onsdagen inleddes med ett positivt gap och någon halvtimme efter lunch markerades 1435 som dagshögsta innan index vände ner och strax innan stängning hade täppt till öppningsgapet. Stängningen vid 1422,7 motsvarade en måttlig uppgång med 0,3 procent.

Den senaste bekräftade signalen är den bullish engulfing som vi bjöds på i måndags och samtidigt har vi från i tisdags en bearish harami cross som ännu inte bekräftas. När kursen fångas i en tradingrange ska vi vara beredda på tvära kast dels när nivåer i rangen nås och framförallt när någon av begränsningarna närmar sig. Punkteras EMA-8 innebär det att vi får en säljsignal från den harami cross som effektuerades i tisdags och om svansen från igår tas ut ställs siktet mot i första hand 1445 som om den tas ut ger en signal om fortsatt uppgång.

Volymen igår var var högre än i tisdags men trots det 13 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna.


 

Nyhetsbyrån Direkt:

RAPPORTER

FIRST NORTH
– Arc Aroma Pure (före börsöppning)

ÖVRIGA UTLÄNDSKA
– Rocket Internet

STÄMMOR
– Gaming Corps (extra), Storebrand (extra)

BÖRSSTATISTIK
– Fordon: Acea presenterar registreringssiffror för lastbilar i Europa kl 8.00

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– Alteco Medical: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission
– Biotech-IGG: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission
– Cognosec: första dag för handel på First North
– Dex Tech: första dag exklusive rätt att erhålla teckningsrätter i nyemission
– Willak: första dag för handel på NGM
– Volati: första dag för handel efter sammanläggning av aktier 1:5
– Yield: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission

ÖVRIGT BOLAG OCH BÖRS
– Tokyobörsen helgstängd

MAKROSTATISTIK
– Frankrike: industrins konfidensindikator september kl 8.45
– SCB: finansräkenskaper 2 kv kl 9.30
– Storbritannien: CBI ordertrender september kl 12.00
– USA: nyanmälda arbetslösa, veckodata kl 14.30
– USA: FHFA husprisindex juli kl 15.30
– USA: Bloomberg konsumentförtroende veckosiffra kl 15.45
– EMU: konsumentförtroende september (prel) kl 16.00
– USA: försäljning befintliga bostäder kl 16.00
– USA: ledande indikatorer augusti kl 16.00

CENTRALBANKER
– ECB: månadsrapport kl 10.00
– Norges Bank: räntebesked kl 10.00
– ECB: resultat TLTRO II (andra repan) kl 11.30


 

USA-börsen: Igår skrev jag: ”Den senaste formationen vi bjöds på var torsdagens bullish engulfing, men den har än så länge inte bekräftats och kursen befinner sig fortfarande under både fallande EMA-8 och MA-20.”

Onsdagens inledning blev som väntat avslagen och kursen pendlade mellan 2152 och 2140. I samband med räntebeskedet blev det lite mer volla innan kursen ungefär en timme innan stängning bröt upp genom 2152-nivån och bjöd på en stark avslutning. Stängningen vid 2163,1 motsvarade en uppgång med 1,1 procent.

Inför gårdagen skrev jag att den senste formationen var en bullish engulfing som bekräftades om 2152 togs ut och att ytterligare en positiv pusselbit var om EMA-8 och MA-20 togs ut. Igår bekräftades förra torsdagens formation och nu navigerar jag för uppgång tills vi får en formation som indikerar att sannolikheten ökar för nedgång. Vi ska dock vara medvetna om att det är gott om motstånd i tradingrangen hela vägen upp mot 2194 och risken för en vändning nedåt är stor.

Volymen igår var högre än i tisdags och 3 procent över det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Alla sektorer stängde på plus igår och bäst gick basråvaror, energi och kraftbolag. Priset på WTI-olja steg omkring 3 procent och energibolagssektorn i S&P 500 steg 2,1 procent. Exxon och Chevron steg 0,9 respektive 2 procent. Metall- och gruvbolagssegmentet avancerade 5,2 procent. Vore det inte för Wells Fargo nedgång om 1,6 procent hade banksegmentet också hört till vinnarna. Övriga storbanker avancerade med 0,3-0,8 procent.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar