Grekland – vadå självkritik…

Enligt en presskonferens som avslutades måndag morse sedan lovade Greklands  finansminister Evangelos Venizelos att landet ska fokusera på sina utgifter under 2012. Han betonade dock att inte några fler skatter är aktuellt eller möjliga… Han nämnde inte heller om det kan förväntade skatteunderlaget skulle breddas…

Enligt finansministern kommer myndigheter att stängas och stat och myndigheter kommer att göras effektivare.  Jodåsåatt…

Finansministern sade vidare att landet står inför en ”svår” vecka ligger framför Grekland och euroområdet (kanske default för Grekland…). Frågorna för euroområdet är ”djupt institutionella” menade han.

Nu kommer det bästa av allt där bristen på självkritik som grekerna är kända för åter tar sig nya uttryck: ”Grekland är inget katalytiskt problem för euroområdet, sade finansministern”.

– Är det inte så att en alkoholist, en anorektiker och en som förbrukar mer pengar än vad som kommer in måste komma till insikt och erkänna sina problem innan de går att lösa? Att påstå att man inte är en del av skuldkrisen och den absoluta katalysatorn visar att det är mer ord än verkstad även framöver.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar