Fredag 26:e juni – avvaktande

Stockholmsbörsen backade tillbaks igår, och nedgångstakten ökades på efter sämre arbetsmarknadsstatistik än väntat från USA. Carl-Henrik Svanbergs besked om att han lämnar vd-posten i Ericsson till förmån för samma jobb i BP stod i fokus, Ericsson backade. H&M kom med en fin rapport (ett bolag som nästan aldrig gör någon besviken).

OMXS30 backade redan från morgonen, men lyckades avancera en hel del på slutet och backade endast 0,6 procent efter att ha varit ner nästa 2 procent precis efter att den amerikanska jobbstatistiken kom. Omsättningen var rekordlåga 10 miljarder kronor. OMX befinner sig sedan en tid i ett kritiskt läge och det dröjer inte länge förrän vi får se ett försökt till utbrott, om det sedan blir uppåt eller nedåt är omöjligt att säga. Mitt grundscenario att vi måste över 812 eller 750 för att se åt vilket håll utbrottet sker, står fast. Närmast på tur står ett försök att passera 795-nivån. MACD visar inte på någon styrka i den uppgång som startades igår när USA öppnade, volymen var låg, men

Motstånd: 780 / 795
Stöd: 776 / 770 / 765

omxs30real090625

Ericsson kommer förmodligen inte att påverkas mycket av vd-bytet. Det finns ett starkt motstånd vid 79.00 kronor och det avtagande momentumet innebär tillsammans med de överköpta nivåer som RSI visar att vi troligen står inför en rekyl ned mot i första hand MA20 och sedan MA200 som testats några gånger tidigare. Nu kanske det är dags att bryta igenom, nedåt. 

Motstånd: 79
Stöd: 69 / 65

eric-b

 

Den uppgång som skedde i USA igår kväll har under natten och morgonen återställts i de ledande amerikanska terminerna. Nivån på S&P 500-terminen är nu (kl 06.10) densamma som när den svenska börsen stängde igår.

Viktigt att hålla koll på idag:
– Brio flyttar idag till NGM (mest lokalpatriotiskt värde)
– 08.00 Tyskland: Importpriser maj
– 08.45 Frankrike: BNP Q1
– 09.30 SCB: Finansmarknadsstatistik och handelsnetto
– 11.30 Belgien: KPI juni
– 13.00 Bergs Timber: Rapport
* 14.30 USA: Privata inkomster och privatkonsumtion
* 16.00 USA: Michigan-index

Ledande indikatorer klockan 06.30. Den amerikanska S&P 500-terminen har backat under natten. Alla tre USA-börserna gick starkt igår och den tyska Daxen slutade i nivå med Stockholmsbörsen. De flesta asiatiska börserna ligger på plus, även om uppgångar avtagit efter hand. Den amerikanska dollarn tappar mark mot både euron och den svenska kronan. Brent-oljepriset har fortsatt den uppgång som påbörjades igår.

indikatorer23

 

Det blev breda uppgångar på alla tre amerikanska börserna igår, börserna vände uppåt efter Fed:s besked attt man nu kan avsluta ett av nödlånsprogrammen. S&P 500 steg 2,2 procent, DJIA 2,1 och Nasdaq stängde 2,1 procent högre än i onsdags. Omsättningen fortsätter att vara låg, endast 3,3 miljarder aktier bytte ägare.

Oljeaktier aktier gick bäst i USA igår, bra gick oxå American Express och Merck som steg med 6,3 respektive 3,7 procent. De flesta aktier gick bra, endast Bank of America och JP Morgan backade på de större listorna.

FED har beslutat att skära ner på de stödprogram som avser finansiering, statspapper och marknadsfonder.Den amerikanska centralbanken förklarade samtidigt att de swapavtal som gjorts med ett antal utländska centralbanker, däribland den svenska Riksbanken förlängs till den 1:a februari 2010.

Kärn-KPI sjönk 1,1 procent i Japan under maj jämfört  med i fjol, det var precis i enlighet med analytikernas förväntningar.  Japans finansminister Kaoru Yosano sade att de japanska priserna faller på grund av fallande produktion och mindre efterfrågan, nu säger  Japans finansminister Kaoru Yosano att landet måste se till att undvika en ännu högre deflation.

Oljepriset stiger i takt med att börserna hämtar sig, idag ligger ett fat brent råoljar åter över 70 dollar.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar