Fortfarande innanför senaste veckans range

sammanfattningNEW YORK: OLJA TYNGDE BÖRSERNA PÅ WALL STREET, S&P -0,1%

STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna inledde torsdagens handel i plustecken, men i takt med att oljepriset tappade mark gjorde börserna likaså.

Vid stängning hade Dow Jones Industrial Average backat 0,1 procent till 17.894 och S&P 500 stängde också 0,1 procent lägre vid nivån 2.097. Nasdaq ökade däremot med 0,4 procent till 4.878.

Oljan tappade nära 5 procent efter att en rapport visat att de amerikanska råoljelagren minskat mindre än väntat.

Vidare inväntade investerare USA-jobbrapporten för juni, som blir högintressant efter det svaga maj-utfallet.

”Om det var något som gjorde Fed nervösa var det den svaga jobbrapporten förra månaden, kommenterar Brad McMillian vid Commonwealth Financial till Reuters.

På bolagsfront föll vårdassistansbolaget Humana med 10 procent sedan det amerikanska justitiedepartementet uttryck en betydande oro kring sjukförsäkringsgiganten Aetnas planerade förvärv av Humana. Aetna stängde samtidigt 4 procent lägre.

Pepsico utvecklades däremot i motsatt riktning efter en kvartalsrapport vars resultat var bättre än analytiker väntat. Aktien steg 1,5 procent.

Datalagringsföretaget Western Digital var upp 4,8 procent, efter att på onsdagskvällen höjt resultatprognosen för kvartalet.

Analytiker kommenterade positiva trender för flash-minneskretsar som en orsak till bolagets höjda prognos. Detta gav vidare skjuts för halvledarproducenter som Micron Technology och Skyworks Solutions som steg med 4 respektive 3 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg med 2 punkter till 1,39 procent.


 

Stockholmsbörsen: Igår skrev skrev jag: ”Efter tre dagars nedförsåka såg vi i onsdags tecken på att säljtrycket kortsiktigt är på väg att avta då MACD i 30-min lämnade en köpsignal. Vi kan nu se fram emot en kortare uppstuds.”

Torsdagen öppnade upp mot 1314 som nåddes strax efter halv elva och förblev dagshögsta hela dagen. Resten av dagen noterades kursen mellan 1314 och 1303. Stängningen vid 1305,3 motsvarade en uppgång med hela 1,6 procent.

Gårdagens kraftiga gröna candle stängde efter en svans på ovansidan strax under den senaste veckans sentimentsnivå kring 1311 vilket innebär att om 1300-nivån punkteras med den stundande veckostängningen kommer att tolkas som ett falskt utbrott.

Alla sektorer stängde på plus igår. Bäst gick oljebolagen och telekom.

Volymen igår var betydligt lägre än i onsdags och 16 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Totalt steg 67 procent av de 284 aktier jag dagligen bevakar igår och sedan årsskiftet är det nu bara 38 procent av dessa aktier som noteras högre.


 

Nyhetsbyrån Direkt:

RAPPORTER

STOCKHOLMSBÖRSEN
– Diös (kl 7.00), Fabege (kl 8.00), Platzer (kl 8.00), Öresund (kl 8.00), Feelgood (ändrat datum från 19/8) (kl 12.00)

NGM
– Implementa Hebe

FIRST NORTH
– Vicore Pharma

STÄMMOR
– Copperstone Recourses (extra)

BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER
– Fabege: telefonkonferens kl 9.30

BÖRSSTATISTIK
– Finnair: trafiksiffror för juni kl 8.00
– Ica: publicerar månadsförsäljning i Sverige för juni kl 8.45

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– Vivoline: sista dag för handel efter uppköp

MAKROSTATISTIK
* Japan: bytesbalans maj kl 1.50
* Tyskland: handels-, bytesbalans maj kl 8.00
– Frankrike: industriproduktion maj kl 8.45
– SCB: hushållens konsumtion maj kl 9.30
– SCB: näringslivets produktion maj kl 9.30
*** USA: sysselsättning juni kl 14.30

POLITIK
– Almedalsveckan: Miljöpartiets dag


 

USA-börsen: Igår skrev jag: ”Cykelindikatorn noteras kring höga 90 men och tillsammans med den negativa minidivergensen varnas vi för att ta nya positioner för uppgång kring nuvarande nivå.”

Torsdagen inleddes upp mot den fallande bruna motståndslinjen vid 2109 som nåddes redan efter en halvtimmes handel men därefter tog säljarna över. En timme innan stängning markerades dagslägsta vid 2089. Stängningen vid 2097,9 motsvarade en marginell nedgång på 0,1 procent.

Beroende på om man väljer att fästa vikt vid förra fredagens högsta eller den fallande motståndslinjen tolkar jag gårdagen som ett falskt utbrott. Om det är något som är signifikant för de senaste två åren så är det just det, falska utbrott. Svansarna på både ovan- och nedsidan men en förhållandevis liten box tolkas i min värld som en doji, vilket innebär att om 2109,1 tas ut talar en del för att tidigare toppar ska testas av men om 2089 punkteras kan avslutningen på veckan bli svag.

Volymen igår var den lägsta hittills under den gångna veckan och 11 procent under det dagliga snittet för de senaste månaderna. 34 procent av aktierna i indexet steg under gårdagen. Bästa sektorer blev cykliska produkter medan kraftbolag och energi gick sämst. VIX föll med marginella 1,3 procent till 14,8 vilket innebär att placerarkollektivet väntar sig rörelser mellan 2190 och 2010 den närmaste månaden.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar