Daytrading – Teknisk analys S&P 500 onsdag 3 mars

in-xdag82Teknisk analys S&P 500: Indexet fortsatte uppåt och lyckades passera sekundärmotståndet 1119 punkter. Efter 45 minuter hade säljarna täppt till den största delen av gapet, men orkade inte stå emot köparna som höll i precis upp till nästa motståndsnivå men där var krafterna slut. Säljarna kom tillbaks och pressade ner kursen till dagslägsta 1116,5 precis innan stängning. Trots trycket från säljarna de sista handelstimmarna lyckades indexet stänga på plus 0,2 procent och 1118,3 punkter. Totalt bytte 3,5 miljarder aktier ägare, vilket är 8 procent lägre än de senaste tre månadernas dagliga genomsnitt. 

Så här skrev jag igår: Gummisnodden börjar bli hårt spänd och är på väg mot den nivå som tidigare gett en snapback i samband med att motståndsnivåerna testas.

inxanlays30Gummisnodden är fortfarande hårt spänd och gårdagens måttliga uppgång skedde under låg volym och kan lika gärna bero på brist på säljare som ökad riskaptit bland köparna.

Den uppgång som påbörjades när indexet var nere och vände på årslägsta 1044 har skapat en positiv kortare trendkanal, där taket i kanalen som idag återfinns kring 1142 och stödet i form av golvet i kanalen idag ligger kring 1109.

I dagsdiagrammet #2 har jag noterat tre kursstaplar med långa svansar på nedsidan, de två första skapade trevliga resor med bra resor de påföljande fyra dagarna. Den sista av de tre för tre dagar sedan skall idag visa om mönstret upprepar sig. Redan igår under eftermiddagen började säljarna känna lite på köparna och lyckades skapa en svans på ovansidan som är ett tecken på att säljarna tar över.

I den positiva vågskålen:
– Stängning ovanför alla tre glidande medelvärden.
– MACD har passerat nollinjen och histogrammet ökar.
– Obruten positiv kortare trendkanal.

I den negativa vågskålen:
– Gummisnodden börjar bli hårt spänd.
– Kursen befinner sig i den ovanför jämviktslinjen i den kortare trendkanalen.
– Köparna hoppar snabbt ur.
– Volymen tilltar inte i uppgångarna.
– Kursstapeln tyder på att säljarna är villiga att ta över stafettpinnen.
– VIX-indexet (vollan) på S&P 500 fortsätter att falla, ett tecken på att vi snart får se en resa söderut.

En öppning över 1126-1128 ser jag som positivt och visar att indexet har mer att ge, på samma sätt som en öppning under 1115 ökar förutsättningarna för en snapback ner mot i första hand golvet i den kortare kanalen.

Motstånd: 1119 / 1123 / 1142 / 1152
Stöd: 1109/ 1101 / 1084 / 1073 / 1056-1058 / 1044 / 1028-1030 / 870

(inlägget publicerat 3/3 klockan 06:49)

För dig som vill lära dig mer om teknisk analys rekommenderar jag ett besök på Tradingportalen.com.
http://www.tradingportalen.com/utbildningar/teknisk-analys/

Etiketter: daytrading, day trading, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar