Daytrading – Teknisk analys OMXS30 torsdag 18 februari

omxs30realdag77Teknisk analys OMXS30: Indexet öppnade även igår upp med 0,7 procent men därefter var det en helt sidledes rörelse fram till klockan 14.00 då positiv statistik fick köparna att våga gå in lite hårdare. Toppnoteringen att hålla koll på inför dagen skrevs till 945,2 vid halv fem och lägsta noteringen under hela dagen var öppningen på 934 punkter. Stängningen på 943,7 punkter gav egentligen ingen vägledning alls. Uppgången blev 1,0 procent och volymen uppgick till 13,2 miljarder kronor, vilket var 20 procent lägre än snittet i år och 7 procent lägre än de senaste tre månadernas genomsnitt. Trots detta får dagen räknas som en positiv ackumulationsdag eftersom omsättningen varit så låg hittills i veckan. Hittills i veckan ligger indexet på plus 1,3 procent och sedan årsskiftet har OMXS30 backat 1,0 procent.

Igår fortsatte indexet upp och träffade snabbt på motståndslinjerna MA-20 och MA-100 där det tog stopp. Även om volymen var högre än tidigare i veckan var det ingen kraft i uppgången.

omxs30analys14Indexet befinner sig nu i den neutrala zon mellan de två stöd- och motståndsområdena som är markerade som ett rött och ett blått fält. Så länge begränsningslinjerna håller kan vi fortsatt se fram emot jojo-liknande kursrörelser.

Det återstår nu att se om köparna har kraft och självförtroende att fortsätta skjuta kursen vidare uppåt. Det ser helt klart ut som att det börjar gå tyngre och inte förrän upp mot 952-nivån vet vi om det finns kraft att ta sig igenom. Idag tror jag uppgången under gårdagen kan ”spilla över” lite optimism inledningsvis, men säljarna har vilat ett tag och börjar bli redo för att bevaka sitt revir.

MACD är på väg att bryta upp till köp, men det räcker som ni vet inte med att bara stirra på en indikator. Bekräftas köpet med att MA-100 vrider uppåt och köparna åter trycker upp MA-20 på ovansidan av MA-50, då men först då kan vi börja snegla åt köp igen, men det är i alla fall några dagar till dess.

En öppning över 952 ser jag som positivt för börsdagen, på samma sätt som en öppning under 939 kan locka fram de vilande säljarna och ge förutsättningar för ett nedåtåka.

Idag är det 50/50 vilken sida som kommer att dominera, det gäller att hålla koll på gårdagens topp och botten tillsammans med de breakoutnivåer som eventuellt etableras den första handelstimmen.

Motstånd: 946 / 952 / 977 / 986
Stöd: 939 / 935 / 919-920 / 916 / / 910 / 860-870

Inlägget publicerat 18/2 klockan 07:19

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar