Daytrading – Teknisk analys OMXS30 måndag 22 februari

omxs30realdag79Teknisk analys OMXS30: Efter en svag öppning i spåren av räntehöjningen i USA och nedgångarna i Asien, var det naturligt med en initial sättning. Efter bara någon minut noterades daglägstanivån på 938,5. Efter mindre än en timme var den övre brakeoutnivån utstakad vid 947,90. Därefter var det avvaktande fram till 14:30 då brakeoutnivån bröts och sedan höll köparna, bortsett från en mindre rekyl när USA öppnade i taktpinnnen fram till stängningen som i stort sett stängde på dagshögsta 957,3 punkter vilket innebär en uppgång på 1,1 procent. Omsättningen uppgick till 13,4 miljarder kronor, vilket är 17 procent lägre än de senaste 50 börsdagarnas genomsnitt.

Den gångna veckan har OMXS30 stigit 2,7 procent och med det ligger året åter på plus. Förutom måndagen har varje dag den gångna veckan stängt på plus med tre positiva ackumulationsdagar.

omxs30analys16Indexet ser ut att närma sig en snapback med en hårt spänd gummisnodd när kursen når upp mot den fallande kortare blå motståndslinjen. I detta fall ser jag två scenario och det är en studs upp vid stödet som MA-50 utgör, eller en fortsättning ner mot 935 där stödområdet tar vid.

Den jojoliknande rörelsen fortsätter och nu närmast gäller det om köparna och riskaptiten skall bli något mer bestående och kanske nå upp över 977 för att senare testa årshögsta 986, eller om den senaste veckans uppgång har tagit så hårt på krafterna att det istället är ned mot årslägsta som gäller. Det lutar åt en liten uppgång för att testa av motståndslinjerna, men därefter återgår indexet troligen till en skvalpig rörelse. Som jag ser det är det 50/50 för en uppgång eller nedgång när börsen stänger på måndagen.

MACD har vänt till köp, men det är inte långt innan den fallande motståndslinjen kommer att testas och då finns det en klar risk för en rekyl nedåt.

Den blå fallande motsåndslinjen behöver brytas för att skapa möjligheter för en fortsatt uppgång.

Som jag sagt så många gånger tidigare är det oerhört viktigt att hålla koll på stöd- och motståndsområden i denna typ av konsoliderande marknad, som nu går in på den 15:e veckan. Efter en så här pass lång konsolidering blir det förhoppningsvis ett kraftfullt utbrott.

Trots att indexet lyfte 1,1 procent i fredags och 2,7 procent i veckan är det viktigt att komma ihåg att uppgångarna skett under små volymer.

MACD har nu brutit upp till köp och närmar sig nu den fallande motståndslinjen som förbinder den senaste tidens toppar i diagrammet.

En öppning över 964 banar väg för en fortsättning mot 977 och därefter 986. Öppnar indexet nedåt under 942-944 kan även 932-935 vara inom räckhåll.

Motstånd: 963 / 977 / 986
Stöd: 945 / 935 / 919 / 910 / 860-870

Inlägget publicerat 22/2 klockan 05:37

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar