Daytrading – Teknisk analys OMXS30 fredag 19 februari

omxs30realdag78Teknisk analys OMXS30: Torsdagen öppnade uppåt och sedan var det avvaktande från bägge lägren, tills strax efter lunch då köparna vågade sig in, åtminstone längre än sekunder… Trots uppgången och en stänging på dagshögsta var det ingen dag som övertygade mig om fortsatt styrka, tvärtom tycker jag köparna så försiktiga och tveksamma ut. Slutnoteringen blev 947 punkter, en uppgång på 0,4 procent. Uppgången hittills i veckan är 1,6 procent och fjärde dagen i rad som indexet stiger. Omsättningen var visserligen högre än igår, men ligger på så pass låga nivåer att jag har svårt att se det som en positivt ackumulationsdag, även om jag noterat den som en sådan i kurslistan ovan.

omxs30analys15Som jag nämnde igår testas nu flera motstånd, bla MA-20 och MA-100. Uppgångstakten har avtagitIgår fortsatte indexet upp och träffade snabbt på motståndslinjerna MA-20 och MA-100 där det tog stopp. Även om volymen var högre än tidigare i veckan var det ingen kraft i uppgången.

För att fortsätta uppåt behöver 952 passeras och indexet stänga i den blå zonen. En negativ trendkanal håller på att bildas och stämmer mina extrapoleringar, gud vill och ….. håller får vi se en vändning idag, ner mot 935-nivån där den röda zonen tar vid.

Jag har tjatat om jojo-rörelsen ett bra tag nu men så länge begränsningsnivåerna står pall och indexet befinner sig i konsolideringen som startade i november kommer vi att få hålla tillgodo med pivotfib-trading.

Att döma av den låga volymen och de små rörelserna, fram till USA-öppningarna, därefter en tilltagande volatilitet/osäkerhet tolkar jag uthålligheten som begränsad hos både köpare och säljare. Den negativa trenden kommer däremot att stärka säljarnas självförtroende så fort det lutar nedåt men inte få samma positiva effekt på köparna som söker sig mer och mer åt trygghet.

MACD befinner sig i ett intressant läge och upptar mycket av mitt intresse just nu. Bryter MACD-linjen upp över signallinjen är det enligt MACD köp som gäller, men nu har det inte skett och nästan är lååångt ifrån säkert. Den fallande kortare motståndslinjen i diagrammet som kommer att sammanfalla med pressen som indikatorn utsätts för när den skall igenom nollan kan vara tillräckligt för att åter vända nedåt, åtminstone ett kort tag för att ”ladda om”.

Precis som igår kan en öppning över 952 ge köparna den kraft och självförtroende de behöver och det kommer att påverka kursutvecklingen för dagen positivt, på samma sätt som en öppning under 939 kan locka fram de vilande säljarna och ge förutsättningar för ett nedåtåka.

Idag lutar det åt en nedgång fram till statistiken då kan vad som helst hända, det gäller att hålla koll på de breakoutnivåer som eventuellt etableras den första handelstimmen.

Motstånd: 946 / 952 / 977 / 986
Stöd: 939 / 935 / 919-920 / 916 / / 910 / 860-870

Inlägget publicerat 19/2 klockan 07:27

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar