Bullish piercing line vid 1180!

sammanfattningIntresseklubben antecknar: Förhoppningar om en sista minuten lösning i Cypern och starka kvartalsrapporter från bla Nike, Tiffany och Micron spädde på riskaptiten i fredags. I Tyskland hade finansanalytikerna en något mindre optimistisk syn än de hade i i februari. En fedledamot sade i fredags att mycket av de förbättrade arbetslöshetssiffrorna beror på tillfälliga jobb och det resulterar i att den ekonomiska återhämtningen är labil menade han. När det gäller de uppblossande minikriserna räknar marknaden med att Trojkan alltd kommer med en lösning i sista minuten då krisländerna inte har några reella alternativ. I natt ska Trojkan och Cypern kommit överens om ett lån på 10 miljarder euro.

Stockholmsbörsen: Efter en inledande nedgång till 1180-nivån avtog säljtrycket och redan efter en halvtimme sökte sig köparna så smått in men det var trevande fram till 50%-nivån av gapet tagits ut. När 1190-nivån som markerades den sista halvtimmen i torsdags togs strax innan klockan två tilltog riskaptiten och stängningen 1196,4 skedde kring dagshögsta och motsvarade en uppgång med 0,7 procent.

7 av 10 aktier steg inom OMXS30-indexet i fredags. Omsättningen uppgick till 12,5 miljarder kronor vilket var något lägre än i torsdags och 2 procent lägre än det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Förra veckan slutade med en nedgång på 1,7 procent och hittills i år har OMXS30 stigit med 8,3 procent.

Kärt barn har många namn. I fredags effektuerades en Turtle Soup, bullish piercing line eller en positivt reversalstapel från den viktiga 1180-nivån, som gör signalen ännu bättre.

Både de långa och korta trenderna pekar upp och för att vi ska få ett kortsiktigt trendskifte krävs att 1178 punkteras. Beskedet om att Cypern får nödlån kommer vid ett viktigt läge och det kommer med stor sannolikhet, åtminstone när veckan inleds, att stärka riskaptiten.

OMXS30 inför veckostarten:

SP500 inför veckostarten:

Rapporter på den svenska börsen idag:
– RNB (ändrat datum från 10/4) (kl 7.00)

Övrigt av intresse:
– Dannemora Mineral: informationsmöte vid anläggningen i Dannemora kl 10.00

Följande aktier handlas exklusive utdelning fom idag:
– Fortnox (0:10 kr)

Håll koll på följande tider idag:
– Storbritannien: Godkända lån från BBA (bra indikator) kl 10.30
– AF: veckostatistik kl 10.45
– Italien: säljer obligationer kl 11.00
* Fed: Ben Bernanke deltar vid paneldebatt i London, tillsammans med BOE:s Mervyn King kl 18.15

USA: Den initiala uppgången i fredags reducerade lite av spänningen som uppstått i de korta tidsupplösningarna. Dagshögsta blev 1558 och efter öppningen var 1550 den lägsta nivån. Stängningen på 1556,7 motsvarade en uppgång med 0,7 procent. Bästa sektorer blev sällanköpsvaror och konsumenttjänster. Sämst gick däremot guld- och dollarrelaterade bolag. Bäst av de ledande börsindexen gick teknikintensiva Nasdaq 100 som steg 0,9 procent. Småbolagsindexet Russell 2000 gick sämst med en måttlig uppgång med 0,2 procent. Bäst av de kvartalsrapporterande gick Nike som stack ut och avancerade hela 11 procent.

Än så länge är treticksformationen från förra veckan intakt. Om förra tisdagens lägsta vid 1538 punkteras ska vi vara beredda på att det kan gå snabbt ner till 1531 och därefter söderut mot golvet i den stigande kanalen.

Totalt omsattes 2,0 miljarder aktier på S&P 500 under fredagen vilket var den lägsta omsättningen på två veckor och 16 procent lägre än det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. 426 av de 500 aktierna inom S&P 500-indexet steg. S&P 500 backade med marginella 0,2 procent under föregående vecka och har hittills i år stigit med hela 9,2 procent medan Nasdaq Composite noterar en uppgång på 9,6 procent.

Apple steg hela 2,0 procent och stängde på $461,9 efter att ha brutit upp ur den fallande kanalen. Google som noteras högt upp den långsiktiga kanalen föll under fredagen med 0,1 procent till $810,3 medan Facebook föll marginellt med 0,05 procent till $25,7 under fredagen.

Asien: De asiatiska börserna stiger på den cypriotiska uppgörelsen och den fallande yenen gör att japanska exportbolag har en stark inledning på veckan. Sony stiger med 1,5 procent. Det bredare MSCI Asia Pacific Index (MXAP) stiger med 0,9 procent. Verkstad tillhör vinnarna. Volymerna är förhållandevis goda och noteras mer än 30 procent över 30-dagars medelvärde.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar