Bullish piercing line och positiv minidivergens

NEW YORK: AVVAKTANDE HANDEL MED FOKUS PÅ GEOPOLITIK, S&P +0,2%

STOCKHOLM (Direkt) Amerikanska börser steg något med fokus på mötet mellan president Donald Trump och Kinas Xi Jinping och USA:s respons till gasattacken i Syrien i tisdags.

Dow Jones steg 0,1 procent till 20.663, medan S&P 500 och Nasdaq var upp 0,2 till 2.357 och Nasdaq steg 0,25 till 5.879.

I samband med toppmötet kommenterade amerikanske utrikesministern Rex Tillerson utvecklingen i Syrien och sade bland annat att presidenten Bashar al-Assads framtid var ”osäker” och att det inte fanns någon roll för Assad som ledare för Syrien.

Han sade också att USA överväger en lämplig respons på gasattacken i Syrien i tisdags.

Donald Trump själv sade till reportrar att ”något måste hända”.

Bland enskilda sektorer stod telekom ut som backade omkring 1,6 procent. Energi steg med oljan och var upp 0,8 procent för dagen.

AMD backade efter att Goldman Sachs inlett bevakning med en sälj-rekommendation med riktkursen 11 dollar. Aktien föll 6,3 procent till 13:28 dollar, och var största förloraren i S&P 500.

Twitter tappade 1 procent efter att medgrundaren Evan Williams meddelat att han planerar att sälja en ”minoritet” av sina aktier.

L Brands steg 11 procent på torsdagen efter att försäljningstappet i mars var lägre än väntat.

Flera andra detaljhandelsbolag gick starkt på torsdagen med Constellation Brands, Kohls och Gap upp 6,4, 5,6 och 5,1 procent respektive.

Carmax, återförsäljare av begagnade bilar, steg 2,4 procent efter en rapport som var starkare än väntat.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad vid 2,34 procent.


Stockholmsbörsen: Igår skrev jag: ”Måndagens bearish engulfing är fortfarande i spel och igår punkterades den nedre begränsningen i den rådande tradingrangen och nu testas även golvet i den stigande långsiktiga trendkanalen som möter upp kring 1557. Om indexet etablerar sig under nivån indikeras ett försvagat kortsiktigt sentiment men en snabb punktering följt av ett återtagande kan istället bli en vältajmad köpsignal.”

Torsdagen inleddes ner mot stödet 1544 men det tog inte mer än någon minut innan säljtrycket avtog, som jag nämnde redan dagen innan. Dagshögsta 1564 markerades strax efter lunch och stängningen skedde efter en hyfsat stark call vid just denna nivå som motsvarade en uppgång med 0,4 procent.

De senaste dagarna har jag skrivit att det som kan eliminera måndagens bearish engulfing är en signifikant positiv candlesticksformation. Torsdagen utvecklades till en bullish piercing line med utseendet av en hammer som tog tillbaks golvet i den stigande kanalen. Även om jag helst ser att onsdagens högsta vid 1568 tas ut som bekräfelse räcker det enligt skolboken med att torsdagens stängning tas ut och hålls för att formationen ska vara bekräftad. I den negativa vågskålen skulle en punktering av 1540 som inte snabbt återtas med stor sannolikhet trigga tilltagande säljtryck.

Volymen igår var visserligen lägre än i onsdags men trots det hela 19 procent över det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Volymbalansen har fallit tillbaks och håller nu på att testa av tremånaderssnittet. Senast nivån punkterades utan att snabbt återtas var i slutet av december förra året.


Nyhetsbyrån Direkt:

RAPPORTER

ÖVRIGA NORDEN
– Tryg (kl 7.30)

ÖVRIGA UTLÄNDSKA
– Samsung (prel datum)

STÄMMOR
– Bakkafrost, Dometic, Ica, Multidocker

BÖRSSTATISTIK
– SAS: trafiksiffror för mars kl 11.00

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– A1M Pharma: anmälningstid i nyemission avslutas
– Actic: första dag för handel på Nasdaq Stockholm
– Intervacc: första dag för handel på First North
– Lucent Oil: Lucent Oil byter namn till Quiapeg Pharmaceuticals
– Rezidor: förlängd anmälningstid i HNA:s budpliktsbud avslutas

EXKLUSIVE UTDELNING
– Amasten (5:00 kr i preferensaktie kvartalsvis), Attendo (1:22 kr), Balder (5:00 kr kv.vis pref.aktie), Beijer REF (5:50 kr), Elisa (1:50 eur ), Footway (2:00 kr kv.vis i preferensaktie), Gjensidige Forsikring (6:80 nok), Hemfosa (2:50 kr kv.vis i preferensaktie), HK Scan (0:16 eur), Nobia (3:00 kr), Prime Living (2:12 kr i preferensaktie kvartalsvis), Ratos (2:00 kr), Vestas (1:31 eur)

MAKROSTATISTIK
– Tyskland: industriproduktion februari kl 8.00
– Tyskland: handels-, bytesbalans februari kl 8.00
– Frankrike: industriproduktion februari kl 8.45
– RGK: utfall statens betalningar mars kl 9.30
– Storbritannien: industriproduktion februari kl 10.30
– Storbritannien: NIESR:s BNP-estimat mars kl 14.00
– USA: sysselsättning, arbetslöshet mars kl 14.30
– USA: grossistlager (def) februari kl 16.00
– Kina: valutareserv mars

CENTRALBANKER
– Riksbanken: Henry Ohlsson talar om ”Penningpolitik och inkomstskillnader”, talet publiceras kl 10.00
– Riksbanken: resultat köpauktion realobligationer kl 10.07
– Fed: William Dudley talar om finansiell reglering kl 18.15

MAKRO ÖVRIGT
– USA: Kinas president Xi Jinping besöker Donald Trump


USA-börsen: Igår skrev jag: ”Onsdagens kursstapel utvecklades till en bearish engulfing som innebar att både MA-20 och EMA-8 punkterades. Så länge inte gårdagens candlesticksformation elimineras av en positiv navigerar jag söderut med siktet inställt mot i första hand 2320.”

Torsdagen blev en skvalpig tillställning med rörelser mellan 2349 som markerades ganska tidigt på nedsidan och dagshögsta vid 2364 som sattes två timmar innan stängning. Slutnoteringen vid 2357,2 motsvarade en marginell uppgång med 0,2 procent.

Gårdagens box omfamnas helt av onsdagens och har utseendet av en bullish harami men för att den ska ha någon betydelse behöver 2378 tas ut och hållas mer än några timmar. Indexet är fångat i en tradingrange med ATH-nivån på ovansidan och 2320 på nedsidan. En kortsiktigt fallande kanal har etablerats innanför tradingrangens begränsningar där den senaste signifikanta candlesticksformationen är onsdagens bearish engulfing. Det har med andra ord inte hänt så mycket med tekniska bilden.

Volymen igår var lägre än i onsdags och 7 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Volymbalansen är nu nere kring snittet för de senaste tre månaderna och om nivån punkteras utan att snabbt återtas är det första gången sedan i början av september. Följs punkteringen av tremånaderssnittet av lägre bottnar blir det första gången sedan slutet av sommaren och det riskerar att sätta press på indexet och då talar mycket för en djupare rekyl.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar