Bullish engulfing för uppgång precis vid önskenivån

sammanfattningNEW YORK: VISS DOLLARORO SÄNKTE HUMÖRET, BANK STEG, S&P500 -0,1%

(Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna, som tappade cirka 2 procent på tisdagen, pendlade runt oförändrat på onsdagen för att tillslut stänga lätt på minus.

Investerare oroade sig för att den allt starkare dollarn kommer att påverka vinsterna negativt för 2015.

Det breda S&P 500 stängde 0,1 procent lägre på indexnivån 2.040, medan storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average backade 0,1 procent till 17.635. Tekniktunga Nasdaq Composite tappade 0,2 procent till 4.849.

Omsättningen uppgick till cirka 731 miljoner aktier på New York-börsen och 1,8 miljarder aktier på Nasdaq.

”Just nu har vi en ”vänta och se-miljö” i spåren av den stigande dollarn. Investerare synar rapportperioden samt inväntar eventuellt räntebesked från Fed”, sade Terry Sandven, aktiestrateg på US Bank Wealth Management, till Bloomberg News.

På ovansidan syntes bank efter att sektorn haft sin sämsta dag på tisdagen sedan april i fjol.

Citigroup och Bank of America klättrade runt 2 procent och Intel hade sin bästa dag sedan november 2014.

Åt andra hållet gick Pilgrims Pride och Tyson Foods som backade 4 procent respektive 5 procent. Fall av fågelinfluensa har rapporterats i Arkansas vilket tyngde livsmedelsbolagen.

Apple hade motvind med sina 1,8 procent på nedsidan vilket var dags- och månadslägsta. Under onsdagen har teknikgiganten haft ett avbrott i App-store och Itunes. Marknaden har också hunnit smälta måndagens evenemang där en ny Macbook och detaljer kring Apple Watch presenterades.

Tesla vände upp från årslägsta och aktien avslutade 1,8 procent högre. På sistone har det cirkulerat uppgifter om att Apple ska släppa en egen elbil eller köpa elbilstillverkaren Tesla. Apples vd Tim Cook har gett undvikande svar på frågan gällande bolagets relationer med Tesla.

Betalningslösningsföretaget Verifone stack iväg drygt 4 procent efter ett ingått avtal med Starbucks gällande installation av kortterminaler.

Ett insiderköp av styrelseordföranden i Durec fick läkemedelsbolagets aktie att avsluta 1,5 procent högre.

Stockholmsbörsen igår: Igår skrev jag: ”Skulle vi få en punktering av 1642 idag men att köparna under dagen kommer tillbaks och vi får en dagsstängning klart ovanför nivån skulle det innebära en turtle soup för uppgång, som vi med fördel kan agera på. Sannolikheten för en uppgång på en veckas sikt är mer än 65 procent.”

Ni som lyssnar på ETP Direkt i samband med börsöppningen fick se att OMXS30 öppnade nedåt men som jag sade såg utvecklingen positiv ut och om 1642-1644 togs ut var sannolikheten god för att dagen utvecklades positivt. Även om det blev lite avslaget mitt på dagen stängde indexet vid 1663,3 vilket motsvarade en uppgång med 1,3 procent.

Gårdagens kursstapel som både var en bullish engulfing och en turtle soup för uppgång kom ”när den skulle” för att åter visa att köparna är intresserade av att vara med på tåget.

Volymen igår var den högsta sedan den 12 februari och hela 43 procent över det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. I samband med en turtle soup tolkar jag det positivt.

Bästa sektoer igår blev teknologi och telekom. Sämst gick konsumenttjänster och oljebolagen. Bästa aktier på OMXS30-indexet blev SKF, AssaAbloy och Ericsson B. Sämst gick HM B, Lupe och Electrolux. Igår skrev jag: ”En positiv fortsättningsformation kring den stigande stödlinjen är väl värd att följa.”

(Nyhetsbyrån Direkt)

RAPPORTER:

STOCKHOLMSBÖRSEN
– Semafo (kl 14.00)

FIRST NORTH
– Rehact (ändrat datum från 20/2)

AKTIETORGET
– Net Gaming Europe

ÖVRIGA NORDEN
– ISS (ca kl 8)

ÖVRIGA UTLÄNDSKA
– Lufthansa (kl 7.30)

STÄMMOR
– AIK Fotboll, ALK-Abelló, Amer Sports, DSV, Sydbank

BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER
– Börs: SFF arrangerar lunchmöte om vinstvarningar kl 12.00
– Erik Penser arrangerar bolagsdag, med BIMobject, Consilium, Lexington, Alltele, Arise, NSP, Enzymatica, IAR Systems, Medica Nord, East Capital Explore, Medcap, Tethys Oil, Midsona, Sensys Traffic och Trust Buddy kl 13.00-17.45

BÖRSSTATISTIK
– Home Retail Group: försäljningsstatistik

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– Alteco Medical: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 26/3)
– Igrene: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission
– Micropos Medical: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission

KAPITALMARKNADSDAG
– Ratos kl 12.30-17.30

MAKROSTATISTIK
– Storbritannien: Rics huspriser februari kl 1.01
– Tyskland: KPI (def) februari kl 8.00
– Frankrike: KPI februari kl 8.45
– Spanien: KPI (def) februari kl 9.00
– SCB: arbetslöshet februari kl 9.30
* EMU: industriproduktion januari kl 11.00
* USA: detaljhandel februari kl 13.30
– USA: importpriser februari kl 13.30
– USA: nyanmälda arbetslösa, veckodata kl 13.30
– USA: Bloomberg konsumentförtroende, veckodata kl 14.45
– USA: lager osålda varor januari kl 15.00

CENTRALBANKER
– Riksbanken: tredje anbudsförfarande för obligationsköp

MAKRO ÖVRIGT
– RGK: annonserar emission realobligationer kl 16.20

ÖVRIGT
– Livesändning från ETP-Direkt (inspelad version kan ses via länk www.playdirekt.se) kl 9.00
USA igår: Onsdagen präglades av små rörelser mellan 2049 och 2040. Stängningen vid 2040,6 motsvarade en marignell nedgång med 0,2 procent.

Det har egentligen inte hänt så mycket i den tekniska analysen sedan igår men det står och väger kring den stigande stödlinjen.

Volymen igår var lägre än i tisdags och 6 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna.

Bästa sektorer igår blev firnans och verkstad. Sämst gick teknologi och ickecykliska konsumentprodukter.

270 av aktierna som ingår i indexet steg medan hela 201 stängde rött igår. Största sänke igår var Apple och Microsoft.

Två av de fyra amerikanska IT-jättar som jag dagligen följer, som en av mina indikatorer för om glaset är halvtomt eller halvfullt steg igår. Apple fortsatte ner och backade med 1,8 procent till $122,2. Google backade med 0,7 procent för att stänga vid $551,2. Twitter vände upp och steg med 0,9 procent vilket fick aktien att stänga på $46,3 medan den sociala kollegan Facebook väde upp med marginella 0,1 procent för att stänga vid $77,6.

Asien: Det är breda uppgångar, efter att ha testat enmånaderslägsta, på börserna i de asiatiska tidszonerna och uppgången tillskrivs förväntningar om ytterligare lättnader. Tre av fyra aktier stiger på det bredare indexet MSCI Asia Pacific Index.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar