Börsveckan (V9) – nytt årshögsta

veckan20

veckanflag23

Förra veckan skrev jag: …så pass lång konslidering, kommer det med största sannolikhet inom kort ett rejält utbrott.

omxs30vecka6Sportlov och börsen stiger med över 5 procent på en vecka! Trots snöstormar på den amerikanska ostkusten, en fortsatt hög arbetslöshet i USA och fortsatt kris i sydeuropa verkar det inte vara något som dämpar den ökande riskaptiten.

I fredags kom nya arbetslöshetssiffror som visar att 36.000 personer i USA blivit arbetslösa under februari. Trots dessa dystra siffror tolkas det som positivt och det är det iofs jämfört med de 50.000 förväntade arbetslösa som analytikerna trodde.

Stockholmsbörsen tillhör en av de börser som gått bäst under den gångna veckan med en uppgång på 5,4 procent, vilket är den kraftigaste uppgången en enskild vecka sedan vecka 29 i juli månad då börsen steg hela 8,8 procent en enskild vecka. Börsen har stigit 6 dagar i rad, varav tre av dagarna har varit positiva ackumulationsdagar.

pivotpunkter

bolidenfactsetDen klarast lysande stjärnan den gångna veckan har varit Boliden som avancerat hela 12,5 procent och stängningen i fredags skedde på 98,15 kronor. (Det känns lite ”sömnigt” av Nomura att höja riktkursen till 54 kronor…). På den fyrgradiga FactSet indikatorn där 4 är starkt köp och 0 är starkt sälj ligger Boliden bland analytikerna på 2,32 som innebär strax under behåll.

lupefactsetLundin Petrolium som jag analyserade åt Axier häromdagen meddelade att de borrade torrt i prospekteringsbrunnen 16/4-5 i Nordjön, nu är brunnen igenpluggad. Aktien som fått höjd rekommendation av BOA/ML, Goldman Sachs, Tobbe och Cornucopia har under veckan stigit med 9,9 procent till 59,50 kronor. På den fyrgradiga FactSet indikatorn där 4 är starkt köp och 0 är starkt sälj ligger Lundin Petrolium bland analytikerna på 2,33 som innebär strax under behåll.

volvofactsetVerkstadsaktier har oxå utmärkt sig positivt under veckan, där Volvo stigit med 9,4 procent till 66,00 kronor efter positiva siffror från bolagets viktigaste marknad nordamerika, där försäljningen steg 21 procent under januari. På den fyrgradiga FactSet indikatorn där 4 är starkt köp och 0 är starkt sälj ligger Volvo B bland analytikerna på 1,67 som innebär sälj.

I veckodiagrammet (ovan) innebär veckans kursstapel ett starkt självförtroende hos köparna som inte bara eliminerat säljarna och endast lämnat en lång svans på nedsidan som ett minne av deras existens, dessutom innebär den starka stängningen kring motståndsområdet kring 1000 att köparna efter ”omladdning” kan ta nästa steg mot 1025-1030 nivån.

Om MACD i veckodiagrammet åter bryter upp i köp finns det goda chanser att fib 61,8% nivån kring 1025-1030 kan passeras, skulle nivån stå emot ett test kan vi på nytt få se utvilade säljare komma tillbaks. Ingen skall i alla fall påstå att det inte är ett spännande läge!

Kan inte sitta och häcka längre vid datorn, nu är det ut i solen och promenera på stranden som gäller!

Den kommande veckan fokuserar vi på torsdagens handelssiffror och på fredag är det dags för detaljhandel- och lagersituationen.

 

Etiketter: börsveckan som gick, daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar