Börsveckan som gick (V13) och kommande vecka
Nyttan med kon…

veckan24

veckanflag27Mars månad utvecklades starkt och slutade på 7,4 procents uppgång. På skärtorsdagen fick vi ett nytt årshögsta på 1037,04 och årets högsta stängningskurs på 1036,93 punkter. Normalt brukar halvdagar vara tråkiga tradingdagar och inte trodde jag att det skulle vara en så pass bra dag jag gick miste om, men sånt händer, det kommer fler bra dagar.

Vi har nu en stark börsperiod bakom oss eller om vi är mitt i den starka perioden… Den senaste veckan har optimismen tilltagit och avslutningen på påskveckan drevs på att detaljhandelssiffror i USA där ”optimismen” stigit med 8,9 procent från föregående vecka. Stämningsläget bland chefer inom det amerikanska näringslivet har inte varit så här optimistiskt sedan september 2009. Tyvärr brukar inte optimismen bland cheferna spegla framtiden särskilt väl. När chefterna var som mest positiva, nämligen i januari 2007, då 95 procent av cheferna var positiva till framtiden, vet vi alla vad som hände några månader senare.

Om vi uppehåller oss lite kring AD-linjen för S&P 500, där man mäter på ett betydligt snävare urval av värdepapper, nämligen de som rör sig, då slipper man de papper som ”förstör index”. Det är ju som bekant färre och färre bolag som står för uppgångarna.

Trots ett nytt årshögsta har AD-linjen knappt passerat förra tisdagens topp. Småbolag har gått sämre och Nasdaq som brukar gå starkt när investerarna söker risk laggar oxå AD-linjen. Det är lite som en bil som inte går riktigt rent.

Jag har fått mycket skit för den psykologiska tradingkurvan och avstår från att visa den igen, men enligt Crowd-indikatorn som mäter optimismen så har vi nu kommit till ett läge av ”Extrem optimism”. Det kan ju som jämförelse nämnas att i mitten av februari, när de flesta indikatorer pekade på att vi närmade oss en nergång var crowdindikatorn ”Extremt pessimistisk” och en vecka senare vänder kurserna uppåt och resten är historia.

optimism

Om jag skall spekulera lite kring den närmsta tiden blir det så här:

  • Fortsatt stigande kurser i inledningen av april.
  • Stigande momentum och månadseffekt. Råvaror och verkstad kommer att leda uppgången med finanssektorn strax efter.
  • De första dagarna i nästa vecka kommer att staka ut riktningen framöver.

Statistikt har årets första fyra månader sedan 1990 stigit med 1,75 procent (sedan 1990) och vid nio tillfällen har det första kvartalet slutat minst lika starkt som i år. Vid dessa nio tillfällen har april månad och vid fem tillfällen har april blivit en plusmånad. De sista tjugo åren har april och januari varit de starkaste av de fyra första månaderna. Kan vi då dra några slutsatser av detta? Nej, inte mycket men däremot kan vi konstatera att det egentligen inte finns mycket som tyder på att inte april skulle kunna bli en bra månad.

Målkursen innan vi får en rekyl har jag satt till 1175 då motståndslinjen som förbinder topparna från år 2000 och 2007 sammanfaller med den stödlinje som förbinder bottnarna sedan uppgången som påbörjades för ungefär ett år sedan. Innan vi når dit skall ett starkt motstånd kring 1125 passeras och där kan vi få se en rekyl, eller åtminstone en kraftigt avtagande hastighet.

Jag kommer att göra lite djupdykningar i mina dagliga nyhetsbrev och ni får gärna maila förslag på ämnen som är intressanta så skall jag försöka förmedla de i morgonbreven.

Önska er en bra fortsättningen på helgen och för de som inte visste det är det idag det är påskdagen (och inte annandag påsk).
Förra veckans analys hittar ni genom att klicka på denna mening.

Jag vill slutligen delge er en riktig solskenshistoria som jag fick på mail:

Denna uppsats är skriven av en 8 årig elev i Sverige! Fantastiskt!

Nyttan med Kon
Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor. Den översta sidan – Den nedersta sidan – Den främre sidan – Den bakre sidan – Den ena sidan – Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet. Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan – Och den ena sidan – Och den andra sidan, är det bara hår. Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.

Färgen på kon heter kolör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur… men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben. Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll.

Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.

Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar.

Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären.

Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!
Etiketter: börsveckan som gick, daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden, börskalender

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar