Börsveckan som gick (V12) och kommande vecka

veckan23

veckanflag26Vi har en intressant vecka bakom oss där vi fått se två nya årshögstastängningar i tisdags och torsdags. Bortsett från i måndags, där en hel del volym från fredagens lösen spillde över har volymerna legat strax under snittet.

Veckan öppnade på 1029,3 och stängde på 1027,4 vilket innebär ett par punkters nedgång, men fredagens stängning låg ju som bekant på 1020,3. Den sista kursstapeln är en doji och det innebär att intresset bland köparna har avtagit, det är omvänt vid nedgång då innebär det att säljarna slutar sälja. En doji i veckodiagrammet är inte ett tecken på att det håller på att svänga om, utformningen där stängningen sker på ungefär samma nivå som öppningen säger till oss att vi behöver mer information. I månadsdiagrammet har det blidats en kursstapel med en kort svans upptill och en lägre svans nedtill och stängningskursen ungefär på samma nivå som öppningen (i mars). Månadsstapeln är ett tecken på att sentimentet blivit positivare ju längre månaden fortskridit.

Jag har ”pratat” en tid om motståndet kring 1031 och att det skulle behövas ett par dagars stängning ovanför för att bekräfta utbrottet över denna nivå, den gångna veckan fick vi i torsdags en stängning ovanför fib 61,8%, men i fredags var stängningen åter under, alltså ett falskt utbrott. Volymen i torsdags var dock högre än de två föregående dagarna, vilket trots allt visar att köparna inte på något sätt är utslagna. För att utbrottet inte skall riskera att bli falskt krävs två dagar efter varandra med stängningar ovanför 1031 för att nästa uppgångsfas skall effektureras.

omxs30vecka8Den divergens som uppstått mellan MACD och priset är på väg att brytas och det innebär förmodligen att en ny uppgångsvåg på väg mot nästa motståndsnivå som återfinns kring 1075. I dagsdiagrammet befinner sig histogrammet precis på nollinjen och det återstår de närmaste dagarna får vi avvakta och se om kursen etablerar sig ovanför motståndslinjen kring 1031 och lyckas vrida upp MACD.

Optimismen är stor och inte många tror på en sättning nu och det är då jag blir orolig och risken för en rekyl (som inte behöver bli så stor) närmar sig, kanske kommer den efter ett misslyckat genombrottsförsök i början på veckan, eller skall MACD lyckas ta sig upp på ännu högre höjder innan det blir någon rekyl att prata om?

Vilka slutsatser kan vi då dra av detta?

Inledningen av veckan behöver vi studera om kursuppgången fortstätter så att motståndsnivån passeras, eller om vi åter kommer att hamna i ett tradingintervall där begränsningsnivåerna består av taket 1031 och golvet som utgör stöd ligger kring 996, inledning av veckan kommer förmodligen att ge oss svaret.

Motstånd – Pivot (för veckodiagram): 1042 / 1051 / 1076 / 1101
Stöd – Pivot (för veckodiagram): 1018 / 1003 / 996 / 978 / 954

Jag önskar er alla en god fortsättning på helgen och lycka till under veckan som kommer.

Om du är intressarad av förra veckans veckoanalys hittar du den här.

Etiketter: börsveckan som gick, daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden, börskalender

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar