Börsen stiger på bättre förtroende bland konsumenter inom EU

Stockholmsbörsen har idag fortsatt uppåt i likhet med övriga europeiska börser. Strax innan lunch hade OMXS30 avancerat till 1,4 procent och testade ett par gånger motståndet vid 797 som höll. Nu har uppgången avtagit och när detta skrivs ligger indexet och skvalpar runt 794 och 0,97 procents uppgång. Omsättningen ligger när detta skrivs på 3,6 miljarder kronor.

Just nu är det de små detaljerna i statistik och rapporter som till stor del styr kursutvecklingen och den något bättre konfidensfaktorn för Europa, tolkas just nu som att ekonomin är på väg att förbättras.

Teleoperatörer, cykliska aktier och banker stiger på en annars ganska lugn börs.

Sandvik avancerar 4 procent och avsluten går på 58 kronor, samtidigt som Sandvik är den mest omsatta aktien på en lugn börs. Totalt har aktier för 264 miljoner kronor bytt ägare i Sandvik hittills idag. SKF B ligger på fjärde plats på högst omsatta-listan, vilket är ovanligt för SKF. AKtien stiger 3,15 procent och ligger nu på 98,25.

H&M som steg kraftigt i slutet på förra veckan ligger runt nollstrecket och många passar nog på att ta hem vinster efter den senaste tidens kraftiga uppgång. H&M är den näst mest omsatta aktien.

Ericsson backar måttliga 0,53 procent och ligger just nu på 75,20. Aktien är den tredje mest omsatta och aktier för 253 miljoner kronor har bytt ägare i Ericsson.

Bankaktier går starkt och Swedbank, SEB och SHB avancerar allihop med 1,34 procent, 1,86 procent respektive 2,5 procent.

För OMXS30 har MACD brutit ner från toppen och kursen testar nu MA20 som ett stöd. Bryter kursen under 792-793 förväntar jag mig att vi får se en succesiv nedgång mot 787. Det kommer inte mer statistik som är av vikt idag, vilket innebär att det är utvecklingen i USA som kommer att visa vägen efter klockan 15.30

omxs30real1327

 

Bland de sektorer som går bäst hittar vi verkstad som stiger 2 procent, tätt följt av råvaror och banker. Sämsta bransch är tvärtemot i USA i fredags IT-sektorn som tappar.

sektorer18

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar