Börsen öppnar uppåt nytt test av årshögsta

omsattning111Stockholmsbörsen backade under veckans första handelsdag. Det har upptått en viss oro inför den Kinesiska protektionismen och hur en del länders kreditbetyg kommer att förändras framöver. Läs gärna bra sammanfattningar på Cornucopia, minst sagt skrämmande siffror. OMXS30 stängde på 1013,5 punkter och en måttlig nedgång på 0,4 procent. Omsättningen uppgick till 11,5 miljarder kronor, vilket är hela 20 procent lägre än snittet.

Totalt sjönk 208 aktier, 180 aktier backade och 206 stängde på samma kurser som i fredags. Plankan var relativt platt hela dagen och det var svårtrejdat. Bland aktier som var extremt högt omsatta och trejdbara hittade vi tidigt Lundin Mining, Autoliv och Boliden.

Sämsta branscher blev verkstad och råvaror där Sandvik tyngde med en nedgång på hela 1,2 procent till 87,70 kronor. SSAB backade 1,5 procent till 125,40 kronor och Boliden som fått flera sänkta rekommendationer backade hela 1,9 procent till 96,00 kronor.

sektorer203Bästa branscher under måndagen blev kontradefensiva sektorer som detaljhandel och hälsovård. Swedish Match som rekades av Carnegie steg med 1,9 procent till 166,10 kronor. Jag har sagt det förr och gör det igen. När det kommer en rek från Carnegie och de börjar tanka, följ denna. De har de absolut bästa analytikerna – hatten av! Danske bank kan väl få en liten klapp på axeln eftersom de var först, okej då. Snyggt och pålitligt!!!

Högst omsatt med 10 procent av den totala omsättningen var Ericsson som stängde på oförändrat 79,15 kronor. Sämst bland de högst omsatta gick , Swedbank, Boliden, Autoliv och Alfa som allihop backade kring två procent.

Idag rapporterar G4S.

Under förmiddagen kommer det inflationssiffror från Frankrike, Italien och Österrike.

Klockan 11:00 är det dags för Tyskland och ZEW-index.

I eftermiddag kommer de viktigaste siffrorna som vanligt från USA. Det börjar kl 13:30 med importpriser under februari samt bostadsbyggande.

Klockan 19:15 är det dags för Fed att presentera räntebesked och allt tyder på att den låga räntenivån kommer att bibehållas.

Efter börsernas stängning presenteras konsumentförtroende i USA (kanske bra att siffrorna inte kommer under ordinarie börstid).

För en komplett lista över dagens händelser kan ni titta in på Tradingportalen (öppnas i nytt fönster).

Det var små förändringar på USA:s börser igår (se mina OMX, S&P500, Nasdaq och DJIA-analyser) och volymerna var betydligt lägre än normalt.

esh062På den amerikanska S&P 500-terminen noterar jag att nivån just nu ligger kring 0,8 procent högre än vid Stockholmsbörsens stängning. I kombination med att kursen var nere kring jämviktslinjen i den stigande trendkanalen bådar det för ett nytt försök att prestera ett nytt årshögsta idag.

Det är blandad utveckling på börserna i Asien nu på morgonen. Tokyo-börsen som gått starkare än sina asiatiska kollegor den senaste tiden rekylerade ner med 0,3 procent. Hongkongbörsen backade 0,2 procent, kinesiska Shanghai steg med 0,3 procent.

Bland de ledande indikatorerna kl 08:15 noterar jag att dollarn fortsatt svagt uppåt. Just nu kostar en dollar 7,10 vilket kan jämföras med 7,05 igår. Kronan har tappat mot både euron och dollarn som inbördes ligger på samma nivå som igår morse. Oljepriset har fallit något och ett fat Brentolja kostar nu 78,6 dollar. Guldpriset har fortsatt uppåt och ett troy ounce kostar nu 1113 dollar. Övriga metallpriser har backat något jämfört med igår morse.

indikatorer209
Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar