Börsen konsoliderar inför USA-statistik

Klockan 12.11 Stockholmsbörsen saknar styrning idag och osäkerheten efter Obamas uttalande gör investerare osäkra i hela Europa. Konsolideringskanalen är tajt och innan utbrott över 777 eller ner under 770 är inte att tänka på för att ta kortare affärerer. Det kommer förmodligen inte att hända mycket förrän i eftermiddag när det kommer statistik för de ledande indikatorerna från USA.

Omsättningen i halvtid är endast 4 miljarder kronor, stillastående med andra ord.

omxs30real1211

46 procent av alla avslut har skett uppåt och 43 procent har skett nedåt hittills idag, det är en bra indikator för att inte göra någonting. MACD-histogrammet ser ut som små fluglortar på nollinjen och de glidande medelvärdena och MACD-linjerna är helt platta och fungerar utmärkt som vattenpass.

IT- och Telekom är de enda branscher som stiger efter halvtid. Ericsson är börsens mest omsatta aktie. Avsluten går just nu på 75,60 vilket innebär en uppgång på 0,8 procent.

Sandvik är även idag högt omsatt och backar, just nu med 1,77 procent när avsluten går på 55,50. Efter gårdagens vinstvarning sänker flera analytiker utsikterna för Sandvik

Finans- och banksektorn backar 0,4 procent och det är blandad utveckling bland bankaktierna. Swedbank som är tredje mest omsatta aktie stiger med 2,26 procent men Nordea och SEB backar. EU:s ekonomikommissionär Joaquin Almunia sade idag att en lösning mellan Lettland och EU för utbelning i det internationella räddningsprogrammet kan vara klart under juni månad.

Sämsta bransch inledningsvis är råvaror och övriga sektorer enligt bilden nedan:

sektorer12

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar