Börsen klockan 12:10

Klockan 12:10 Stockholmsbörsen öppnade i stort sett exakt som diffen mellan den amerikanska S&P 500-terminen visade. Efter en halvtimme bröts MACD nedåt och histogrammet blev negativt vid tiotiden. Som jag nämnde i morse gäller det idag att hålla koll på utbrottsnivåerna och OMXS30 ligger när detta skrivs precis på stödnivån runt 786-788 och histogrammet börjar avta, detta kan innebära att indexet snart kommer att testa motståndet runt 792-794.

omxs30real1210

I väntan på statistiken i eftermiddag tyder det mesta på att handeln kommer att vara håglös och ligga och pendla några punkter upp och ner.

Bankerna fortsätter nedåt och bland de indextunga aktierna är det Swedbank som sänker OMXS30 mest och aktien backar även idag och nu går avsluten på 43,30 kronor vilket innebär en ytterligare nedgång på 3,98 procent, de senaste veckorna har aktien backat över 20 procent.

Lettlands premiärminister Valdis Dombrovskis påpekar åter att det inte är tal om att landet skall devalvera. Swedbank, Nordea och SEB backade medan Handelsbankens aktie steg något.

Nordea backar 1,31 procent till 60,40 kronor.

Royal Bank of Scotland har sänkt riktkursen för SEB till 36 kronor.

Husqvarna B stiger 1,82 procent till 44,80 kronor. AstraZeneca och TeliaSonera stiger också, men bara marginellt.

Bland börsens storbolag backade Ericsson 1,25 procent och är mest omsatt på Stockholmsbörsen.

Så här går de olika branscherna, som vi ser är det bara Telecom som ligger på plus. Sämst går det för energi efter avmattning av oljepriset.

indikatorer2

Nedan har ni den mest omsatta aktien längst till vänster och sedan i fallande ordning (klicka på diagrammet för att se det i rätt storlek).

vinnare2

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar