Börsen inleder uppåt – små rörelser

omsattning36Efter en något svag inledning och en platt dag med små rörelser föll Stockholmsbörsen den senaste timmen. HM, Volvo och Nordea tyngde indexet. OMXS30 stängde till slut på minus 1,1 procent och 964 punkter. Omsättningen uppgick endast till 11,6 miljarder kronor, vilket är hela 23 procent lägre än de senaste 15 dagarnas genomsnitt och 6 procent lägre än den senaste veckan.

Totalt sjönk 254 aktier, 142 steg och 164 stängde på samma pris som i måndags. Plankan låg ganska platt och skvalpade hit och dit till slutet av dagen då säljarna tog tag i händelserna. Lundin Mining och ABB var två av aktierna som återfanns bland extremt högt omsatta aktier.

Sämsta bransch blev verkstad, med ABB och Sandvik agerade sänken för indexet.

HM var även under tisdagen börsens högst omsatta aktie och sjönk även på tisdagen. Klädjätten utsätts för hårdare konkurrens och prispress från konkurrenterna och den höga arbetslösheten bland unga kan bli kännbart.

sektorer124Ericsson gick något starkare än kollegorna bland de 30 högst omsatta aktierna och hamnade på tredje plats i omsättningslistan.

Autoliv var den enda aktien på min högst omsatta listan som slutade på plus. Aktien slutade på 1,3 procent plus och 278,50 kronor.

 

 

 

Under förmiddagen kommer det statistik över bytesbalansen och byggproduktionen inom EU.

USA: I eftermiddag kl 14:30 är det dags för inflationssiffror och bostadsbyggandet i oktober.

USA: Kl 16:30 är det dags för utvecklingen av oljelagren i USA under den gångna vecka.

De amerikanska börserna började svagt nedåt, men stärktes i sluthandeln. När börserna stängde hade S&P 500 stigit med 0,1 procent till 1110 punkter. DJIA slutade på 0,3 procent plus och Nasdaq 0,3 procent.

esz943På den amerikanska S&P 500-terminen noterar jag att de amerikanska börserna stängde starkt och att de asiatiska börserna hämtat sig något efter en svag inledning.

I Asien är det blandade rörelser där den förnyade oron för nyemissionertynger bank och finansaktier.

 

 

indikatorer129Bland de ledande indikatorerna kl 08:09 noterar jag att den amerikanska terminen ligger kvar på en högre nivå än vid Stockholmsbörsens stängning. Efter att ha backat inledningsvis stärktes de amerikanska börserna något. Nikkei backar, tyngd av finansaktier och exportföretag. En dollar kostar nu på morgonen 6,85 kronor. Oljepriset har stärkts något, ett fat Brent råolja kostar nu 79,50 dollar. Guldpriset är fortsatt starkt, 1140 dollar per uns. Metallpriserna har stärkts något på morgonen.

 

”Dagens inlägg är något tunnare än vanligt (sitter på en parkeringsplats och skriver), även under torsdag blir det ett något bantat inlägg.”

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar