Börsen inleder svagt nedåt

omsattning113Stockholmsbörsen fortsätter att ånga på och i tidningen Affärsvärlden används beskrivningen ”kokhet” och det skriver nog det flesta under på. Europas börser fortsatte uppåt under onsdagen så även Stockholmsbörsen, även om uppgången blev måttligare på grund av Ericsson som backade. Det var en tråkig och svårtrejdad börsdag som till slut stängde på 1025,6 punkter, en uppgång på 0,5 procent. Omsättningen uppgick till hela 16,2 miljarder kronor och mer än 10 procent av den totala omsättningen stod Ericsson för.

Ericsson fick igår sänkta rekommendationer av Goldman Sachs och Bank of America/Merrill Lynch. Jag älskar ju att säga, vad var det jag sade… Den 12/3 skrev jag: ”Dags att blanka Ericsson, troligast är att aktien vänder ner när motståndsnivån 80 kronor nås”. Aktien backade 3,1 procent till 77,00 kronor och jag är övertygad om att det fortsättningsvis finns betydligt trevligare aktier inom IT än tråkiga Ericsson.

Totalt var det 218 aktier som steg, 180 sjönk och 196 stängde på samma kurs som i tisdags. Plankan var platt och tråkig hela dagen, men som tur var återfanns inga aktier bland extremt omsatta. Bättre att göra annat, eftersom man inte bör trejda Ericsson en dag med positivt börsklimat.

sektorer205Bästa sektor blev sällanköpsvaror där H&M totalt dominerade med en uppgång på hela 2,4 procent till 474,50 efter att den ”spanska kollegan” Inditex stigit med över 4 procent. Målkursen för H&M är nu 515 kronor.

Även verkstad gick starkt och i sektorn var det AtlasCopco som gick bäst med en uppgång på hela 2,3 procent till 111,50 kronor. Sandvik och Volvo steg 1,3 respektive 1,6 procent.

Sämsta bransch blev IT efter Ericssons magplask. Många viktade nog om till Nokia som steg 2,7 procent och stängde på 109,90 kronor. Råvaror hade det tufft och tyngdes av Svenska Cellulosa B som föll med 1,4 procent till 101,80 kronor.

Tänk på att det är lösen av terminer både i Sverige och USA imorgon, något av en häxfredag! Kommer detta ytterligare att förstärka divergensen, eller kanske rent av eliminera den? Det vet vi imorgon kväll…

Inga rapporter av värde på Stockholmsbörsen idag. China Mobile rapporter.

Electra håller lunchmöte.

Det kommer mängder med statistik under dagen:
– Klockan 09:30: Arbetslöshet i Sverige från SCB
– Klockan 10:00: Bytesbalans inom EU under januari
– Klockan 11:00: Handelsbalans inom EU under januari
– Klockan 12:00: Industritrender i Storbritannien
– Klockan 13:30: Inflationssiffror februrari från USA
– Klockan 13:30: Nyanmälda arbetslösa v 10 i USA
– Klockan 13:30: Bytesbalansen för Q4 i USA
– Klockan 15:00: Philadelphia Fed index för mars
– Klockan 11:00: USA: ledande indikatorer februari
För en komplett lista över dagens händelser kan ni titta in på Tradingportalen (öppnas i nytt fönster).

Det var stabila uppgångar i USA under onsdagen, men det gäller att inte låta sig luras av uppgångarna och sänka garden. Flera mörka moln tornar upp sig och det gäller att vara beredd på att det kan vända snabbt.

esh064När börserna stängde hade Dow Jones Industrial avancerat 0,5 procent. S&P 500 steg 0,6 procent till 1166 punkter och Nasdaq Composite lade till ytterligare 0,5 procent på tisdagens uppgång.

Energibolag tillhörde vinnarna efter stigande oljepriser.

På den amerikanska terminen ser vi att nivåer är något lägre än vid Stockholmsbörsens stäning igår.

Flera analytiker uttrycker sig i termerna; ”det finns inget som kan stoppa rallyt…”. Det kan vara farligt och leda till dumdrist. 

Det var blandad utveckling i Asien idag på morgonen. Börserna i Kina fortsatte uppåt, oron för att kinesiska banker kommer att begränsa utlåningen dämpade humöret i slutet av dagen. I Japan blev det ett ordentligt nedställ i slutet av handelsdagen. Ni som följer min blogg vet att jag fäster mer värde på vad som händer i Japan än Kina eftersom det har större inverkan på övriga börser. Den mindre riskviljan pressade euron mot yenen, vilket pressade japanska exportbolag.

Bland de ledande indikatorerna klockan 08:25 noterar jag att oljepriset steg under onsdagen, men har backat tillbaks ungefär till samma nivå som igår morse. Ett fat Brent råolja kostar på morgonen 82,5 dollar. Euron har tappat mot dollarn som just nu kostar 7,10 kronor. Det bredare asiatiska indexet ligger kring oförändrade nivåer, men det Japanska Nikkei backar kring 1,0 procent. Guldet har fallit och ett uns kostar just nu 1122 dollar. Övriga metallpriser ligger på ungefär samma nivå som igår morse.

indikatorer211
Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar