Börsen hämtar andan, ner mot 1040?

omsattning133Stockholmsbörsen hade en svag inledning under torsdagen och handlades mestadels under nollstrecket. Under eftermiddagen stärktes Ericsson och verkstad rejält och inget kunde hindra börsen från att sätta ett nytt årshögsta på 1053,6 punkter. Det är dock viktigt att notera, som ni säkert gjort i min tidigare morgonanalys att det tornar upp sig en hel del varningssignaler. OMXS30 stängde till slut på 1053,3 punkter, en uppgång på 0,14 procent. Omsättningen var marginellt lägre än i onsdags men klart högre än snittet, hela 13 procent över de senaste 15 dagarnas snitt.

Totalt steg 203 aktier, 217 backade och 132 slutade på samma nivå som under onsdagen. Plankan var lutade under förmiddagen svagt nedåt och lyckades aldrig riktigt övertygas av köparna under eftermiddagen. Det var svårare i verkligheten än vad det ser ut i backspegeln (klarsynt iaktagelse va?).

PA Resources som missade resultatet hamnade bland extremt högt omsatta och det kommer att bli mycket att bevisa för bolaget framöver. Förmodligen hamnar bolaget i skavrån, jag tror inte Carnegie kommer att ha de bland rekarna på ett tag…

sektorer225IT var torsdagens starkaste sektor med Ericsson som draglok. Sektorn steg 1,86 procent och Ericsson adderade 2,32 procent till 79,50 kronor, vilket är starkt med tanke på utdelningen. Jag hade för några veckor svårt att se att Ericsson skulle orka över 80 kronor, men där kommer jag säkert att ha fel, aktien ser nu mycket stark ut och det skall bli spännande att följa den framöver (jag är dock fortfarande förvånad, men det ger inga pengar, det är bara att vända kappan efter vinden och gilla läget).

Verkstad gick starkt och kommer säker att bli dagens vinnare efter det kanonresultat som SKF redovisade igår. Sandvik gick upp med över 2 procent.

Det gick sämre för finans och energi där vi hittar gårdagens förlorare.

Idag handlas följande bolag exklusive utdelning: Björn Borg (5:00 kr), HQ (6:00 kr), Neste Oil (0:25 EUR), Ratos (9:50 kr)

Håll koll på följande:
– EMU: handelsbalans februari kl 11.00
– EMU: KPI mars kl 11.00
– USA: bostadsbyggande mars kl 14.30
– USA: Michiganindex (prel) april kl 15.55
För en komplett lista över dagens händelser kan ni titta in på Tradingportalen (öppnas i nytt fönster).

Slutnoteringarna på de amerikanska börserna visade på svaga uppgångar, vilket kanske inte är så konstigt när S&P 500 stigit 6 dagar i rad, självklart tar krafterna slut och en välbehövlig vila kan komma till sin rätt. Trots den svaga utvecklingen var det skapliga volymer. Verkstadsbolag ledde uppgången och det gör naturligtvis SKF ännu mer intressant idag.

Statistik som visar att industriproduktionen steg med 0,1 procent under mars presenterades. Analytikerna hade räknat med att ökningen skulle ha uppgått till 0,7 procent.

Philadelphia Fed antyder att den ekonomiska aktiviteten i näringslivet är starkare än tidigare. Indexet steg från 18,9 till 20,2 för april.

Siffror som visar att den amerikanska arbetslösheten fortsätter att stiga presenterades strax före USA-öppningen.

esm017På den amerikanska S&P 500 terminen noterar jag att utvecklingen varit svag i Asien nu på morgonen, även om det skett en svag återhämtning de senaste timmarna.

I Asien är det mestadels nedgångar efter den amerikanska statistiken som visar att arbetslösheten fortsätter att stiga. Oron kring en kinesisk överhettning stiger, vilket parodin kring Grekland oxå gör. Jag kommer nog ha svårt att skriva ett inlägg om Grekland i helgen, även om jag har bestämt mig för att inte göra det. Har ni förresten märkt så politisk korrekt jag varit det senaste tiden? Bra va?
 
Intel fortsatte sin uppgång efter den starka rapporten i tisdags och även ”kollegan” AMD drogs med i uppgången och steg hela 2,7 procent.

Bland de ledande indikatorerna kl 08.30 noterar jag att VIX-indexet fortfarande ligger på en förädiskt låg nivå, jag hoppas verkligen att det smyger sig uppåt långsamt när det väl vänder upp. Det var små rörelser i USA under gårdagen, men i Asien har det rört sig desto mer på morgonen, nedåt. Detta har fått dollarn att stiga och just nu kostar en dollar 7,17 kronor att jämföras med 7,11 igår. Oljepriset (Brent) noteras även idag kring 87 dollar (men då har dollarn stärkts en del). Guld- och övriga metallpriser backar något.

indikatorer230

 

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar