Börsen blir skvalpig med små rörelser idag

omsattning100Börsveckan startade med breda uppgångar på världens börser och Stockholm var inget undantag. Den akuta oron för Greklands ekonomiska kris lade sig något efter löflten om stöd från flera EU-länder genom att köpa grekiska statspapper.

OMXS30 stängde på 966,4 en uppgång på hela 2,0 procent. Omsättningen uppgick till 12,5 miljarder kronor, vilket var hela 22 procent lägre än det dagliga genomsnittet i år, det är viktigt att inte dra för stora växlar av en enskild dag med stora uppgångar, när det saknas säljare.

Totalt steg 264 aktier, 144 sjönk och 171 stängde på samma nivå som i fredags. Plankan låg ganska platt under större delen av dagen, men ju längre dagen gick desto kraftigare övertag för köparna. Gruvbolag gick starkt i spåren på jordbävningen i Chile och Boliden och Lundin Mining placerade sig på listan över extremt högt omsatta aktier.

Bästa branscher blev naturligtvis råvaror och energi där Boliden utmärkte sig med hög omsättning och en uppgång på hela 5,0 procent till 91,60 kronor. SCA steg 2,8 procent och SSAB 2,3 procent till 122,20 kronor. Lundin Petrolium steg 4,3 procent till 56,50 kronor. Alliance Oil återhämtade sig något och steg 1,0 procent till 101,00 kronor.

sektorer194Bland verkstadsbolagen utmärkte sig sektorgeneralen Sandvik med en uppgång på 2,3 procent till 78,50 kronor. Volvo och Atlas Copco steg 2,6 procent vardera.

Sämst gick det för IT där Ericsson gick betydligt sämre än börsen som helhet med en uppgång på måttliga 0,1 procent till 71,40 kronor.

Detaljhandel tillhörde inte heller de mest attraktiva sektorerna och uppgångarna var måttliga.

Högst omsatt blev igår Nordea som steg 2,0 procent till 71,00 kronor. På andra plats kom H&M med en uppgång på 1,5 procent.

Inga intressanta svenska rapporter idag. Det kommer en del BNP-siffror och producentpriser för EU-länderna i övrigt är det lugnt på makrofronten.

För en komplett lista över dagens händelser kan ni titta in på Tradingportalen (öppnas i nytt fönster).

esh052På den amerikanska S&P 500 terminen noterar jag att det är små förändringar och det ger ingen hint om någon riktning, däremot ser Nikkei något svagt ut inför stängningen.

I Asien har det varit ganska lugnt idag på morgonen och det är fortfarande uppgångar dock måttliga.

 

Bland de ledande indikatorerna kl 08:22 noterar jag precis som ovan att det är små förändringar på den amerikanska terminen och så även i Asien. Dollarn ligger på ungefär samma nivå mot euron som igår morse. Det är små förändringar även på metallpriserna.

indikatorer197

PS. Ursäktar den något tunnare analysen än vanligt på grund av datorstrul. DS.

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar