Assa Abloy: Bussen har kommit fram till stationen

Så här skrev jag den 3 september: Aktien är alldeles för stark för blankning men tajmingen för köp är inte den bästa. Den stigande trenden är stark och vi bör leta efter en positiv omslagsformation kring golvet i den stigande kanalen.

Teknisk analys Assa Abloy B: Efter föregående analys föll aktien några dagar innan vi fick en positiv omslagsformation kring golvet i den stigande kanalen. Därefter har uppgångstakten fortsatt och förstärkts men nu ser jag en del oroande tecken som man bör ta på allvar.

Den långa trenden som representeras av lutningen på 200-dagars medelvärde lutar fortfarande uppåt och därför ska vi vara försiktiga med övernattande blankningar. De som fortfarande sitter kvar i köpta positioner för uppgång kan däremot börja skala ut sig i takt med att stödnivåerna punkteras.

Assa Abloy tillhör fortfarande de aktier som utvecklas starkare än OMXS30 och efter en rekyl är chansen stor att fyndköparna söker sig in och då kan en vändning gå snabbt.

Den senaste tidens uppgång har accelererat och det igår fick vi ett positivt gap som kan vara ett utmattningsgap, vilket är troligare än att det är ett breakaway.

Avståndet ner till 200-dagars medelvärde har blivit alldeles för stort på för kort tid och ”husse kommer därför att kalla hem hunden”.

Gårdagens stängning klart ovanför det övre bollingerbandet förstärker bilden av alltför giriga köpare som ”jagar priset”, vilket troligtvis kommer att straffa sig.

Sammanfattning: Inga träd växer till himlen och det kommer de som ”jagat priset i Assa” att få erfara. Vi kan se fram emot en stundande rekyl och vi har förmodligen nått ändhållplatsen, för denna gång. Dags att kliva på bussen och invänta ett bättre läge att kliva på vilket inte är innan 220 kronor.

Motstånd: 240,90 / 241,90 / 244,60 / 247,30
Stöd: 238,20 / 236,50 / 233,80 / 231,10

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar