Asien upp – Japan ner – S&P 500 terminen ner

De flesta marknader i Asien steg i spåren efter den japanske ministern Taro Aso:s besked om mer än fördubblade stödåtgärder. Hong Kong, Australien och Nya Zeeland håller stängt idag.

Handelsdagen i Japan var till en början positiv efter en nedgång precis i öppningen. Osäkerheten är dock stor och Nikkei hoppade upp och ner i stort sett hela dagen och stängde på på minus 0,44 procent.

Oroligheterna i Thailand trappades upp ännu mer under söndagen och måndagen. Den thailändska militären har nu öppnat eld mot de regeringsfientliga demonstranterna.

Efter Barack Obamas tal i fredags där han påpekade att han såg ett antal positiva tecken på att ekonomin hade bottnat och börjar så sakta återhämta sig. Han utlovade oxå en 20 procentig ökning av statliga lån till mindre företag. Det är en mäktig man Mr. Obama. Tänk att bara kunna öka och minska utlåningen med hundratals miljarder dollar bara genom lite högre hastighet på den digitala sedelpressen, imponerande… S&P 500 terminen har backat runt 0,8 procent sedan stängningen i torsdags.

USA:s finansdepartement uppmanar GM att förbereda sig inför en stundande konkurs. Den krisgrupp som Barack Obama tillsatt har nu gett GM 60 dagars tidsfrist (fram till den första juni) för att styrka sitt berättigande och livskraft. Känns ganska bra att inte den svenska regeringen pumpade in pengar i SAAB.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar