Är det rätt att bara gasa på?

Vice Riksbankschefen Lars EO Svensson vill få fart på svensk ekonomi genom att sänka styrräntan ännu mer. Hur kan man påstå att penningpolitiken inte är tillräckligt expansiv ens med 0,25 procent eller ens 0 procent. Är Lars EO Svenssons förslag att vi skall ha en negativ styrränta. Varför inte pusha igång investeringarna genom att betala de som vill låna pengar, det känns verkligen sunt. Det är i stort sett gratis att låna till hus och investeringar idag (runt 2 procent).

Det vi, USA och resten av världen är att försöka klara oss igenom halkbanan genom att gasa mer, risken för en stoppsladd är uppenbar och när vi kommer igenom är det förmodligen baklänges med rumpan före. Därefter skyller vi på väglaget och de dåliga däcken.

Vem tror innerst inne att det är sunt med en hysteriskt överhättad bostadsmarknad och en energipolitik som tvingar oss in i felaktiga beslut. Se på Tyskland som inte får bygga kärnkraft och försöker överleva på vindkraft, nu måste de kompensera med kol- och olja. Inte för att de vill, utan för att det visat sig fungera dåligt med vindkraft. Sen får elproducenterna på pälsen för att de bygger ut det enda som är tillåtet och samtidigt ger tillräckligt med el. Så går det när man inte tänker innan man gasar.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar