Teknisk analys OMXS30 tisdag 9 februari

omxs30realdag70Teknisk analys OMXS30: Veckan öppnade med en liten snapback för att skapa en brakeoutnivå på 941 som sedan aldrig passerades. När sedan öppningskursen testades under några minuter innan kl 11.00 för att punkteras och ge en blankningssignal var börjat ett härligt nedställ inledd. Strax efter lunch (när mäklarna kom tillbaks?) tog köparna över och höll sedan i med undantag för en liten andhämtning i samband med USA-öppningen. Därefter fick indexet draghjälp i mål och lyckades stänga på 938,4 punkter, vilket innebar ett plus på 0,3 procent. Omsättningen uppgick till 15,3 miljarder kronor. Ni kan se OMX kurser och omsättning i menyn ovan.
omxs30analys7Som jag skrev igår morse är 935-nivån en kritisk stödnivå och det blev klart bekräftat när nivån bröts igår. Det blev ett rejält nedställ ända ned till 920-nivån och först då tog säljarna en välbehövlig vila för att släppa in köparna i matchen igen. På nedsidan bevakar jag 935, 925-928, 915-919 och 850-870.

På ovansidan har ett antal mindre motstånd etablerat sig den senaste tiden, de känns bra att navigera efter om det skulle bli lite uppstudsar efter den senaste dalbanan. Jag bevakar 945, 973, 977 och 986 på ovansidan.

Igår nämnde jag att MA-20 var på väg att bryta MA-50 och nu är det nära, de ligger precis på samma nivå och någon punkt till nedåt och linjen bryts, vilket i så fall är första gången sedan den 19/3 i fjol.

De flesta ledan index har redan genererat säljsignaler, men OMX släpar efter något, men inte om indexet dollarjusteras.

I dagsdiagrammet noterar vi att indexet har konsoliderat sedan november och en så pass lång konsolidering kommer att leda till ett utbrott och ju längre konsolidering, desto större utbrott… Frågan är då om det finns kraft och mod för att bryta ut, rejält på ovansidan eller om köparna är slutkörda efter den snart årslånga obrutna uppgången.

Osäkerheten och självförtroendet har helt klart fått sig en törn efter den uteblivna uppgången, trots att den övervägande delen av statistik och rapporter varit bättre eller i linje med förväntningarna.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen, nu är det riktigt skoj! Bara OMX får rätt på sina data så att man slipper lägga ner timmar extra på morgonen för att deras data inte stämmer…

Motstånd: 942 / 956 / 975 / 986
Stöd: 933-935 / 925 / 915-919 / 860-870

Inlägget publicerat 9/2 klockan 08:00

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar