Teknisk analys OMXS30 inför torsdagen 22:a oktober

omxs30real66Teknisk analys OMXS30: Efter några tick uppåt i gårdagens öppningen vände indexet nedåt och fortsatte nedåt till stödnivån runt 928-930, där det åter sökte sig uppåt. När USA-börserna öppnade kom stöd som köparna behövde för att våga sig in i kampen.

När Stockholmsbörsen stängde hade nedgången reducerats till måttliga 0,3 procent och slutnoteringen 940,2. Omsättningen uppgick till 15,4 miljarder kronor, 11 procent högre än genomsnittet de senaste 15 dagarna.

Med diagrammet inställt kom studsen uppåt precis vid golvet i kanalen, när jag ändrar upplösningen till 60-minuter visar det sig att den smygande nedgången tog indexet precis under golvet i kanalen, innan USA stöttade och lyckades få tillbaks kursen till ovansidan av golvet i kanalen.

OMXS30 befinner sig i en begränsningskanal med 930 på nedsidan och 950 upptill. MACD-histogrammet lyckades inte ta sig upp över nollstrecket och enligt mina indikatorer ligger indexet fortarande i sälj. Men det är viktigt att notera att marknaden styrs till stor del av rapporter och statistik. Tekniskt ser indexet inte fullt så starkt ut på kort sikt.

Säljarna tog dock över i slutet av börsdgens sista 60-minuters stapel igår. Vi håller koll på stöd och motståndsområdet med begränsningarna 926-952.

Motstånd: 950 / 980
Stöd: 930 / 900

Dagens S&P 500 genom att klicka på denna rad.

 

(Inlägget skapat 22/10 kl 07:15)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar