Teknisk analys OMXS30 tisdag 22 december

omxs30realdag43Teknisk analys OMXS30: Gårdagen öppnade trevande, men uppåt. Det syns tydligt i dagsdiagrammet vilket osäkerhet som präglade öppningen på julveckan. Inte förrän USA öppnade och höll oss i handen blev det styrfart. Även OMXS30 var uppe och testade av motståndsområde kring 950 och stängde nära dagshögsta på 948 punkter. Uppgången skrevs till 12 punkter och 1,3 procent. Omsättningen uppgick till 10,4 miljarder kronor, vilket var 14 procent lägre än de senaste 5 handelsdagarna och 27 procent lägre än de senaste tre veckornas genomsnitt. Ett ganska vanligt scenario, det brukar vara låg omsättning men ganska volatilt och skoj de här dagarna fram till jul.

omxs30real103Den positiva stängningen igår är ändå lite svårtolkad för OMXS30, den befinner sig ovanför MA-50 men under MA-20, precis under motståndsområdet kring 950.

Även om det inte hänt mycket sedan igår har jag lyckats få upp pulsen något, om det sedan är självsuggestion eller ej är upp till er att bedömma. MACD-linjen befinner sig precis på nollstrecket och det är spännande. Vid en vändning uppåt kan denna nivå fungera som en trampolin som ger den skjuts vi väntat på för att ta indexet upp och igenom motståndsnivån som spikat fast kursen i den konsolideringskanal som varat snart i två månader. Ett brott ned genom nollan kommer definitivt att innebära att de närmaste stödnivåerna hänger löst.

Det kan bli avvaktande fram till statististiken i eftermiddag, förhoppningsvis ger de stöd åt något riktning, för det är ju rörelse vi vill ha.

– På tal om att det är rörelse vi vill ha, oavsett riktning kom jag att tänka på en sann histora (har jag fått berättat för mig). ”Det begav sig på mossen i Sösdala på 50-talet. Lönerna var låga och arbetet hårt. Arbetarna på mossen retade upp sig mer och mer på de dåliga lönerna och hetsade en av de mer obstinata gubbarna att gå in till förmannen och kräva en förändring annars skulle de gå ut i strejk. Sagt och gjort, han traskade in till förmannen, tog av sig kepsen, men började darra av stundens allvar och fick till slut ur sig: – Nu får det vara nog! Antingen så höjer du lönen, eller (med något svagare röst) så sänker du den, för någon j-a förändring skall det bli!” Och så är det med börsen upp- eller ner spelar ingen roll, bara det rör sig.

Motstånd: 950-952 / 964-966 / 975-977 / 986
Stöd: 935 / 924-926 / 915 / 860

(inlägget publicerat 22/12 klockan 07:15)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar