Dagen som gav volatilitet en ny dimension

Stockholmsbörsen öppnade glatt uppåt och alla förståsigpåare trodde att även USA skulle öppna upp. Vartefter handelsdagen fortskred tog pessimismen och osäkerheten åter ett rejält tag i händelseförloppet. Från ett rejält plus sjönk börsen rejält och slutade ned med hela 2,7 procent på 619 under låg omsättning, med många investerar i skidbackarna. Den kritiska nivån 600 känns nu riktigt nära igen. Det är nu viktigare än någonsin att inte börja tro på de som påstår att det skall vända, det är INGEN som vet om vi skall uppåt eller nedåt.

Det var tunt med nyheter och de rapporterna var mest småbolag. TeliaSonera för enligt rykten samtal med equity-bolaget Doughty Hanson om att sälja en del i det spanska bolaget Yoigo, som TeliaSonera tidigare fått utstå hård kritik för. Aktien backade 2,4 procent.

Ericsson och H&M tillhörde de mest omsatta aktierna även idag och backade 5,1 respektive 1,2 procent. Swedbank fortsatte även idag rejält nedåt och slutade på minus 2,7 procent på 26,10. Volvo som passerade ner genom 40-kronors gränsen i fredags fortsatte idag nedåt och slutade på 35,60 vilket var ytterligare 4 procent utför. SSAB tillhörde oxå förlorarna och backade hela 8,2 procent till 64 kronor, aktien fick dessutom sänkta rekommendationer.

Mycket fokus kretsade kring Husqvarna efter det att resultatet som presenterats visats sig vara mycket svagare än väntat, trots att alla var beredda på ett dåligt resultat efter decembervarningen. Nu visade det sig bli ännu värre och aktien tappade 3,8 procent och låg vid stängningen på 33,30.

I morgon blir det spännande att följa Volvos leveranser av lastbilar under januari och Ben Bernankes tal inför senaten kl. 16.00.

USA-börserna backar rejält tyngda av verkstad- och teknik. Bankerna rusar efter löften om det inte blir några förstatligande. Mer om det imorgon bitti.

Mer teknisk syn på OMX och Nasdaq imorgon bitti – tack för idag!

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar