1672 behöver tas ut för att rekylen ska vara klar!

sammanfattningIntresseklubben antecknar: Många hade nog trott att det skulle ta ett par dagar innan en parterna kompromissade och kom överens om att höja skuldtaket. För tillfället verkar dock positionerna låsta och någon uppgörelse verkar inte vara nära förestående. Redan om någon vecka kommer situationen att bli allvarlig då pengarna i stort sett är slut och USA:s kreditbetyg riskerar att sänkas med högre lånekostnader som följd och därmed en sämre ekonomisk återhämtningstakt. Igår presenterades sysselsättningsstatistik från ADP som kom in något under förväntan. Dessutom reviderades ökningen i augusti ned till 159.000, från först rapporterade 176.000.

Stockholmsbörsen: Efter det negativa gapet var det små rörelser fram till USA-börsens öppnande då det svenska storbolagsindexet föll ner till stödet vid 1256 som testades två gånger innan köparna reducerade nedgången den sista timmen. Stängningskursen vid 1260,2 motsvarade en nedgång med 0,6 procent.

Gårdagens omsättning var något högre än i tisdags och uppgick till 10,8 miljarder kronor vilket var 3 procent högre än det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Även om omsättningen fortfarande är förhållandevis låg är den högre än vid samma tid under oktober månad i fjol.

September månad stängde med en uppgång på hela 3,7 procent och med gårdagens nedgång innebär det att årets uppgång reducerats till 14,1 procent.

Det har inte hänt så mycket i den tekniska analysen sedan igår morse. Kursen noteras under den kortsiktiga fallande motståndslinjen men ovanför gapstödet ner mot 1250.

Totalt steg 176 aktier igår medan 285 stängde ner och 22 procent av aktierna som ingår i OMXS30 stängde på plus.

Högst omsatta aktier igår blev H&M B där aktier för 790 miljoner kronor bytte ägare följt av Swedbank A med 738 miljoner kronor därefter hittar vi Nordea med totalt 702 miljoner kronors omsättning.

Bäst utveckling av de aktier som ingår i OMXS30 hade under gårdagen SSAB A (+2,4%) följt av Swedbank A (+0,9%) och Lundin Petroleum (+0,6%). Sämst gick Swedish Match (-2,1%), H&M B (-2,0%) följt av Sandvik (-1,8%).

OMXS30 inför torsdagen:

S&P 500 inför torsdagen:

Den kinesiska börsen håller stängt för att fira nationaldagen. Tyska banker håller stängt för ”bank holiday”.

Rapporter på den svenska- och de nordiska börserna:
– Bergs Timber (kl 15.00), Skistar (före börsöppning)
– Stolt-Nielsen

Följande bolag håller idag kapitalmarknadsdag:
– Nolato: kapitalmarknadsdag kl 9.30-12.00

Följande aktier handlas fom idag exklusive utdelning:
– Phonera (0:64 kr)

Håll koll på följande tider idag:
– Kina: tjänste-PMI september kl 3.00
– Silf/Swedbank: inköpschefsindex tjänstesektorn september kl 8.30
– EMU: tjänste-PMI (def) september kl 9.58
* Storbritannien: Chefernas inköpschefsindex för tjänstesektorn kl 10.28
– Spanien: säljer obligationer kl 10.30
– EMU: detaljhandel augusti kl 11.00
– USA: Challenger varselstatistik september kl 13.30
* USA: antalet nyanmälda arbetslösa, veckostatistik kl 14.30
– USA: Bloomberg konfidensindikator, veckosiffra kl 15.45
– USA: ISM-index tjänstesektorn september kl 16.00
* USA: FOMC-ledamoten Fisher håller tal kl 18.30

USA: Efter en inledande nedgång till stödet 1680 kom köparna succesivt tillbaks och lyckades få till en stängning kring dagshögsta. Onsdagens stängning på 1693,4 motsvarade en marginell nedgång med 0,1 procent.

De tre senaste dagarnas kursstaplar har stängt i de övre halvorna och utgör tillsammans en positiv fortsättningsformation, dock med minsta möjliga marginal.

Även om september stängde 3,0 procent upp kan vi konstatera att både augusti- och septemberstaplarna innehåller en hel del osäkerhet. Avståndet ner till årsmedelvärdet är fortfarande relativt stort. Årets uppgång uppgår nu till 18,8 procent. MACD befinner sig fortfarande i köp i månadsgrafen.

I veckografen noteras MACD i sälj och i prisgrafen har vi fått en negativ omslagsformation som kommer att visa sig falsk om 1711 tas ut.

Gårdagen inleddes alltså nedåt men innan stängning hade köparna eliminerat säljarnas initiala dominans och vänt stapeln till sin egen färg. Stängningen skedde ovanför 20-dagars medelvärde men inte heller igår på något övertygande sätt. Kursen behöver ta ut 1696 men ännu hellre 1704 för att visa tecken på att rekylen i upptrenden är färdig.

Gårdagens volym var något högre än i tisdags men 2,6 procent lägre än det dagliga snittet för de senaste tre månaderna.

Bästa sektorer under onsdagen blev basråvaror och energi. Sämst gick verkstad och ickecykliska konsumentprodukter.

Två av de tre amerikanska IT-jättar som jag dagligen följer steg under gårdagen. Apple fortsatte upp med 0,3 procent till $489,6. Facebook backade med måttliga 0,3 procent till $50,3. Google steg med marginella 0,1 procent till $888,00.

Asien: Det är mestadels uppåt på de asiatiska börserna nu på morgonen men Kina håller stängt för nyårsfirande fortfarande. Sentimentet stärks av bättre kinesiska siffror för den tjänstesektorn (om man nu kan lita på siffrorna). Den japanska börsen går emot strömmen och faller med 0,2 procent. Den australiska börsen får draghjälp av den stora guldproducenten Newcrest Mining Ltd som stiger med 3,2 procent i spåren på höjda kurser hos råvarubolagen.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar