Fortfarande hälsosam rekyl men önskvärt med stängning ovanför 1236

sammanfattningIntresseklubben antecknar: Flera av tungviktarna har inte motsvarat förväntningarna. Igår lämnade Wal-Mart och Cisco rapporter som var sämre än väntat och nedgångarna blev 2,6 respektive 7 procent. Sedan toppen i början av augusti har S&P 500 fallit med knappt 3 procent tyngd av frågetecknen kring hur och när Fed ska börja skala ner tillgångsköpen. I den positiva vågskålen presenterades jobb- och inflationssiffror igår som var bättre än väntat men spekulationerna om att nedtrappningen från Fed rycker närmare vägde dock över i den negativa vågskålen.

Stockholmsbörsen: Den inledande nedgången markerade ett stöd vid 1249 strax innan klockan 10.00. Nivån punkterades direkt efter lunch och var väl värd att följa. En timme innan stängning noterades dagslägsta vid 1238,4 innan köparna på slutet lyckades reducera nedgången till 1,4 procent och en stängning vid 1245,4. I 60-min grafen ser köparna ut att försöka ta sig tillbaks kring gårdagens stängningsnivå och om så blir fallet kan det utvecklas till en intressant reversalformation men det är naturligtvis för tidigt att ta position för uppgång.

Gårdagens kursstapel var den största dagliga nedgången sedan den 24 juni (TR).

Föregående vecka stängde med en marginell uppgång på 0,3 procent vilket innebär att vi nu kan lägga sex veckors uppgång till handlingarna. Den totala uppgången i år reducerades igår till 12,7 procent.

Totalt steg igår 165 aktier medan 295 stängde ner och på OMXS30 var det inga aktier som steg (vikten av att följa med istället för att gå emot börsklimatet).

Bäst utveckling av aktierna som ingår i OMXS30 hade igår Getinge B (-0,1%), ABB (-0,3%) följt av SSAB A (-0,5%). Sämst gick MTG B (-3,1%), Electrolux B (-2,6%) följt av Lundin Petroleum (-2,4%).

Omsättningen på OMXS30 var högre än i onsags och uppgick till 9,7 miljarder kronor vilket var 16 procent lägre än det dagliga snittet för de senaste tre månaderna.

OMXS30 inför fredagen:

SP500 inför fredagen:

Rapporter på Stockholmsbörsen:
– Anoto, Black Earth Farming (kl 8.00), Kungsleden (kl 8.00), Kvaerner, NCC (kl 8.00), Nibe (kl 8.00)

Övrigt som kan vara av intresse:
– Black Earth Farming: telefonkonferens kl 10.00
– NCC: informationsträff samt telefonkonferens kl 10.00-11.00
– Nibe: telefonkonferens kl 11.00
– Öresund: presenterar substansvärde
– Höganäs: ytterligare förlängd anmälningstid i H Intressenters bud löper ut

Håll koll på följande tider idag:
– SCB: värdepappersstatistik juni kl 9.30
– EMU: bytesbalans juni kl 10.00
– Österrike: KPI juli kl 10.00
– EMU: handelsbalans juni kl 11.00
– EMU: KPI juli kl 11.00
– ECB: annonserar återbetalning av LTRO kl 12.00
– USA: produktivitet, enhetsarbetskostnader (prel) 2 kv kl 14.30
– USA: bostadsbyggande juli kl 14.30
– USA: Michigan-index (prel) augusti kl 15.55

USA: För två dagar sedan var jag positiv till att köparna kom tillbaks och hade så gjort under de fem senaste dagarna kring 1685-1683. Jag påpekade igår morse att onsdagens nedgång, även om den var måttlig oroade, speciellt om det skulle visa sig att 1676 punkterades. Efter gårdagens negativa gap tog det inte många minuter innan nivån punkterades och säljarna höll i taktpinnen hela vägen ner till 1660 där 50-dagars medelvärde mötte upp och köparna sög upp säljtrycket. Stängningen vid 1661,2 motsvarade en nedgång med 1,4 procent.

Efter det negativa pattern gapet öppnade gårdagens kursstapel på dagshögsta och stängde nära dagslägsta.

De senaste dagarna har jag påpekat att 1676 utgör en viktig nivå och en första säljsignal om den punkteras. Nu återstår att se om punkteringen bekräftas eller om vi får en turtle soup för uppgång om det visar sig att köparna återtar 1676.

Volymen igår var den högsta under augusti och 10 procent över det det dagliga snittet för de senaste tre månaderna.

Alla sektorer stängde på minus igår. Sämst gick teknologi och cykliska aktier. Minst nedgångar var det bland basråvaror och kontradefensiva telekom.

Alla tre amerikanska IT-jättar som jag dagligen följer backade under torsdagen. Apple klarade sig förhållandevis bra med en marginell nedgång på 0,1 procetn till stängningskursen $497,9. Facebook backade med 0,2 procent till $36,5 och Google noterade en nedgång med 1,2 procent till $859,66.

Asien: Det är mestadels nedåt på de asiatiska börserna idag på morgonen pressade av surret kring hur stödköpen ska trappas av. Oron i Japan över kreditriskerna för företagen diskuteras flitigt i media. De flesta bedömmare kalkylerar med att det kommer att bli en begynnande avtrappning av tillgångsköpen i USA med start under september. Den japanska börsen faller trots en fallande yen efter ett uttalande från regeringshåll att det inte finns några instruktioner att sänka företagsskatten. Kina går emot strömmen och noterar åtminstone när detta skrivs tillsammans med Hong Kong och Taiwan stigande börser.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar